Προετοιμάζει την επόμενη κίνηση-ματ η Νέα Δημοκρατία

Ποιοι είναι οι σχεδιασμοί του Αντώνη Σαμαρά το επόμενο χρονικό διάστημα. Τι εκμυστηρεύτηκε σε συνεργάτες του.
 
Του Μανώλη Κυπραίου

Ιδιαίτερη ικανοποίηση επικρατεί στη Νέα Δημοκρατία, μετά τη δημοσκόπηση της Public Issue όπου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται σταθερά από το κυβερνητικό.
Πάντως, σύμφωνα με πηγές του στενού περιβάλλοντος του προέδρου της Ν.Δ. , ο Αντώνης Σαμαράς, ζήτησε από τα στελέχη του κόμματος, «να μην εφησυχάζουν και να μην παρασύρονται από τις σειρήνες και τις κάθε είδους δημοσκοπήσεις», επισημαίνοντας παράλληλα πως, «αυτή τη στιγμή είναι σημαντικότερο να ασχολούμαστε με τα προβλήματα της πατρίδας από τους αριθμούς των μετρήσεων».
Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν πως ο Αντώνης Σαμαράς τις επόμενες ημέρες θα αποφασίσει με στενούς συνεργάτες του αν .......
θα προχωρήσει σε κατάθεση πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, με σκοπό να φανεί αν πραγματικά εντός της κυβέρνησης υπάρχουν βουλευτές που αντιδρούν ή γίνονται για τα… «μάτια του κόσμου».

Πάντως ο Αντώνης Σαμαράς, βρίσκεται σε επαφή και με την ομάδα που έχει αναλάβει την οργάνωση του κόμματος σε περίπτωση που προκηρυχτούν εκλογές και την επόμενη εβδομάδα έχουν προγραμματιστεί δύο συναντήσεις για να μελετηθούν τα επόμενα βήματα και να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί στη βάση του κόμματος.
Ο ίδιος πάντως όπως εκμυστηρευόταν σε στενούς του συνεργάτες, θεωρεί πως οι πιέσεις προς το πρόσωπό του να συναινέσει στο «Μνημόνιο-2» θα αυξηθούν. Για αυτό το λόγο  έδωσε μάλιστα ως παράδειγμα την αντιμετώπιση που είχε κατά το πρόσφατο ταξίδι του στο εξωτερικό από τους συναδέλφους του τού Λαϊκού Ευρωπαϊκού Κόμματος, οι οποίοι του ζήτησαν να συναινέσει για το «καλό της Ελλάδας».
«Όπως και να ΄χει θα αντισταθούμε μέχρι τέλους» είπε ο Αντώνης Σαμαράς, επισημαίνοντας ότι: «δεν θέλω να με θυμούνται σε αυτή τη χώρα ως ριψάσπιδα αλλά ως μαχητή».