Ο πόλεμος είναι στο Σύνταγμα.

 Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου

Μόνο τα τανκς του Πάγκαλου έλειπαν χθες . Τόσα δακρυγόνα δεν έχω ξαναδεί-αναπνεύσει-καταπιεί ποτέ στην ζωή μου. Άπειρα. Ο στόχος ένας: να απομακρυνθεί ο κόσμος από το Σύνταγμα. Όταν λέμε κόσμο δεν μιλάμε για μπαχαλάκηδες, οι οποίοι δεν ήταν πολλοί. Μιλάμε για πολίτες, για όλες τις ηλικίες, κύριες και κυρίους και πολλή νεολαία. Τα δακρυγόνα έπεφταν επάνω στους πολίτες που  στεκόντουσαν στον δρόμο, έπεφταν βροχή πάνω στην πλατεία και πραγματικά όσοι καθόντουσαν εκεί είναι ήρωες. Έκλειναν τα μάτια μας, έκαιγε το δέρμα, δεν  μπορούσε να αναπνεύσει κανείς, γινόταν κανονικός πόλεμος, με τα ΜΑΤ να επιτίθενται αλύπητα με τα δακρυγόνα πάνω στον κόσμο που μόνο όπλο είχε την φωνή του. Και μέσα στην Βουλή ψηφίζανε. Πώς γίνεται να συζητάς και να ψηφίζεις μέσα στην Βουλή όταν απ'έξω γίνεται πόλεμος δεν το...........
κατάλαβα. Ούτε κατάλαβα πώς αυτοί οι άνθρωποι, που "ψήφισαν", μάλλον επικύρωσαν την παράδοση της χώρας θα βγουν στον δρόμο, θα πάνε στα χωριά τους, θα ζητήσουν αύριο ψήφο. 
Την ώρα της ψηφοφορίας απώθησαν τον κόσμο ελευθερώνοντας μία μεγάλη ακτίνα γύρω από την Βουλή. Η Ομάδα ΔΙΑΣ αντί να πάει να μαζέψει κανένα παράνομο, που κυκλοφορούν ελεύθεροι ανάμεσα μας, έκοβε πάνω κάτω βόλτες στην Σταδίου για να διώξει τον κόσμο. Μπαχαλάκηδες έσπαγαν την Αγροτική Τράπεζα πάνω στην Σταδίου και είκοσι μέτρα πιο κάτω τα ΜΑΤ τους κοίταγαν.
Ακούσαμε και κορυφαία ατάκα αστυνομικού οργάνου. Στην Πατησίων στο ύψος της Κάνιγγος ενημερώνουμε έναν αστυνομικό πως στην άλλη γωνία τέσσερις μαύροι στην σειρά πουλάνε ναρκωτικά. Απάντηση: "Το ξέρουμε. Έχουμε φωνάξει το 100." (?!). Δύο περιπολικά, μηχανές και αστυνομικοί ένα σωρό στο σημείο, αλλά φώναξαν το 100. Άβυσσος η ψυχή της Αστυνομίας.
Το κέντρο της Αθήνας είναι διαλυμένο. Η κατάσταση δεν θα επανέλθει. Κόσμος συγκεντρώνεται, πάει και έρχεται συνέχεια. Η Αστυνομία είναι πολύ επιθετική, αλλά το μόνο που καταφέρνει είναι να εξοργίζει όλο και περισσότερο τους διαδηλωτές. Είναι πασιφανές πως προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποτρέψει την συγκέντρωση στο Σύνταγμα. 
Πιστεύω πως αυτή είναι μόνο η αρχή. Η πόλη έχει να γνωρίσει ακόμη ένδοξες ημέρες μαχών μετά την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου από τους "σωτήρες". Έχει χαθεί ο έλεγχος και προσπαθούν να τον κερδίσουν με μία άνευ προηγουμένου καταστολή.
Σήμερα ήταν η πρώτη ημέρα που κοιτάζοντας το κέντρο μέσα στους καπνούς ήθελα να βάλω τα κλάματα. Η εικόνα της Αθήνας είναι η εικόνα της χώρας. Ρημαγμένη, κατεστραμένη, βρώμικη, άναρχη, βίαιη, με τα ρολά κατεβασμένα, με μία ατμόσφαιρα αποπνικτική, με μία οργή να ξεχειλίζει,  με ναρκομανείς και πόρνες να περιφέρονται μέσα στις σύγχρονες φαβέλες του κέντρου και με "πολιτικούς άρχοντες" που κάνουν πως κυβερνούν. Η Πόλις εάλω αγαπητοί πολιτικοί της πλάκας και εσείς ή δεν πήρατε χαμπάρι ή απλά δεν μας το λέτε.
Όλοι στο Σύνταγμα μέχρι να φύγουν οι προδότες.