ΘΑ ΦΕΡΩ ΤΟ ΒΟΥΜ

 Γράφει ο Γιάννης Δαραβίγκας

Την Κυριακή του Πάσχα ήμουν καλεσμένος από τον φίλο μου τον Πέτρο, που ζει σε μία μονοκατοικία με έναν ωραίο κήπο και ένα υπέροχο σκύλο, τον Rex. Ο Rex είναι ένα σωματώδες σκυλί που μόνο που το βλέπεις, δεν έχεις διάθεση να κάνεις πολλά αστεία μαζί του. Σε μια στιγμή για κάποιο λόγο που δεν κατάλαβα, ο Rex  μπήκε στο σπίτι και κόλλησε δίπλα στο πασχαλινό τραπέζι που έτρωγε η παρέα μας. Δεν εννοούσε να φύγει ούτε με το καλό ούτε με το κακό για να επιστρέψει στον κήπο. Και τότε ο φίλος μου ο Πέτρος, επειδή ήταν αδύνατο λόγω του βάρους του σκύλου, δεν μπορούσε να τον σύρει με την αλυσίδα μέχρι τον κήπο, αναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει τα μεγάλα μέσα. Είπε τέσσερις μόνο λέξεις :  «ΘΑ ΦΕΡΩ ΤΟ ΒΟΥΜ» και τότε αυτός ο άγριος και σωματώδης σκύλος έβαλε την ουρά κάτω από τα σκέλια και έφυγε τρέχοντας προς τον κήπο.
Μην μπορώντας να αντέξω στον πειρασμό, ρώτησα τον φίλο μου τι είναι το «ΒΟΥΜ».  Η απάντηση που πήρα, μου δημιούργησε πολλούς συνειρμούς στη συνέχεια. Το ΒΟΥΜ είναι μία......
συσκευή η οποία με τον αέρα που δημιουργεί, καθαρίζει από τα φύλλα τον κήπο. Όταν λειτουργεί ο χαρακτηριστικός θόρυβος που παράγει ο μηχανισμός της μοιάζει κάπως με το βουμμμμμ. Αυτός λοιπόν ο θόρυβος που κάνει ο αέρας και διώχνει τα φύλλα, είναι το μόνο πράγμα που φοβίζει τον θηριώδη Rex.
Οι ομοιότητες
Ίσως διερωτηθούν πολλοί τι σχέση έχει αυτή η αληθινή ιστορία που μου συνέβη την Κυριακή του Πάσχα, με τη σημερινή πραγματικότητα. Κι όμως υπάρχουν εκπληκτικές ομοιότητες. Για φανταστείτε ότι στη θέση του Rex, του πανέξυπνου και θηριώδη σκύλου, είναι ο ελληνικός λαός. Και για φανταστείτε ότι στη θέση του «ΒΟΥΜ» είναι τα Μ.Μ.Ε. που κάθε μέρα διοχετεύουν αέρα κοπανιστό με ένα ωραίο περιτύλιγμα που το ονομάζουν ενημέρωση, και που σκοπό έχει σε τελική ανάλυση όχι να πληροφορήσει αλλά να πανικοβάλει, τρομοκρατήσει και κατά συνέπεια να καθυποτάξει τη σκέψη και τη βούληση των φοβισμένων πια πολιτών. Αλήθεια αν αναλογιστεί κανείς σε ποιο βαθμό τα τελευταία χρόνια τα Μ.Μ.Ε. έχουν διαβρώσει την ελεύθερη σκέψη και βούληση των πολιτών  δεν είναι απορίας άξιον γιατί οι Έλληνες δρουν, επιλέγουν και τελικώς ανέχονται αυτά που κάθε μέρα συμβαίνουν στον τόπο τους. Εδώ και ένα χρόνο η Ελλάδα βρίσκεται στο μνημόνιο, οι Έλληνες πολίτες έχουν χάσει μεγάλο ποσοστό από την οικονομική τους ανεξαρτησία και δύναμη, οι κυβερνώντες κάθε μήνα εμφανίζουν μία «λύση» του οικονομικού προβλήματος η οποία όμως κοστίζει δισεκατομμύρια, και ο ρόλος των Μ.Μ.Ε. περιορίζεται στον εξωραϊσμό των προτάσεων της κυβέρνησης Παπανδρέου. Στα Μ.Μ.Ε. έχει χαθεί κάθε έννοια κριτικής σκέψης αλλά και νοητικής αυτοτέλειας των ανεπαρκώς δημοσιογραφούντων . 
Είναι καιρός  οι έλληνες πολίτες να σταματήσουν να έχουν συμπεριφορές που αρμόζουν σε πιστό σκύλο, να αντιληφθούν τη δύναμή τους και όντας απελευθερωμένοι από προκαταλήψεις και ομαδοποιήσεις να βροντοφωνάξουν  στους αβανταδόρους της εξουσίας και στα ενεργούμενά τους: Φευγάτε γιατί θα φέρουμε το ΒΟΥΜ
ΓΙΑΝΝΗΣ  ΔΑΡΑΒΙΓΚΑΣ