Πάει γυρεύοντας ο Σημίτης!..

Γράφει ο Μαγια


Είναι ηλίου φαεινότερο ότι, η σύγκρουση Παπανδρέου-Σημίτη, θα προσλάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις εάν ο πρώην πρωθυπουργός επιχειρήσει να ξαναβγεί από το λαγούμι του, παριστάνοντας τον κινέζο για τα δεινά που επισώρευσαν οι κυβερνήσεις του στον τόπο.
Ο Γ. Παπανδρέου, δια στόματος Καστανίδη, επετέθη με σφοδρότητα κατά του Κ. Σημίτη, κατηγορώντας τον για τη διαιώνιση του καθεστώτος αδιαφάνειας στις κρατικές προμήθειες και την ενίσχυση της διαπλοκής. Ουσιαστικά τον χαρακτήρισε ως ηθικό αυτουργό του σκανδάλου της SIEMENS!
Ταυτόχρονα ο Γ. Παπανδρέου, απάντησε στους διαπλεκομένους και εξωθεσμικούς, που ετοιμάζουν στο........
παρασκήνιο, όπως επίμονα λέγεται, κυβέρνηση “εθνικής ενότητας”.
Το τελευταίο διάστημα δίνουν και παίρνουν τα σενάρια για πρόωρες εκλογές χωρίς αυτοδυναμία κανενός κόμματος, αναγκαστική συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, με τον Γιώργο Παπανδρέου να αποχωρεί, ή άλλου είδους κυβερνητικό συνασπισμό, με πρόσωπα από το οικονομικό κατεστημένο και αποτυχημένους πολιτικούς, που σήμερα είναι εκτός σκηνής, να βγαίνουν μπροστά.
Πληθαίνουν οι πληροφορίες για κινήσεις εκδοτικών συγκροτημάτων, που επιχειρούν να ανασυστήσουν το πάλαι ποτέ εκσυγχρονιστικό μπλοκ. «Eπιχειρηματικοί και εκδοτικοί παράγοντες είναι αυτοί που πιέζουν προς συγκυβέρνηση», επισημαίνει σε κάθε ευκαιρία ο Απόστολος Κακλαμάνης.
Όπως έγραψε η Free Sunday, υπάρχουν παράγοντες της αγοράς και της δημόσιας ζωής που προωθούν τέτοιου είδους εξελίξεις, όχι μόνο για να αποκτήσουν ρόλο, αλλά ενδεχομένως και επιρροή, μέσα από την ανάδειξη φιλικών τους δυνάμεων στην εξουσία.