ΠΑΤΡΑ: Φόβος και οργή μετά τη δολοφονία πυροσβέστη από ληστές

Γράφει ο Μαγια


Συγκλονισμένη η Κοινή Γνώμη από την εν ψυχρώ δολοφονία του 59χρονου πυροσβέστη Χρήστου Μαντά, πατέρα δυο παιδιών, ο οποίος αψηφώντας τον κίνδυνο επιχείρησε να ακινητοποιήσει τους ληστές, που είχαν εισβάλει στο σούπερ μάρκετ «Μαρινόπουλος», στην Πάτρα.
Το έγκλημα αυξάνεται με δραματικούς ρυθμούς. Οι ληστείες και οι διαρρήξεις αποκτούν με την φτωχοποίηση της κοινωνίας ανεξέλεγκτες διαστάσεις.
Η επιχειρησιακή ετοιμότητα της Ελληνικής Αστυνομίας φθίνει καθημερινά. Τα περιπολικά δεν έχουν  βενζίνη και ελαστικά. Το προσωπικό μένει απλήρωτο. Οι υπηρεσίες υπολειτουργούν. Οι ελλείψεις σε......... προσωπικό και μέσα είναι πλέον ασφυκτικές.
Οι πολίτες αισθάνονται απροστάτευτοι. Φοβούνται και συνάμα εξοργίζονται γιατί η Πολιτεία δεν είναι ικανή να εγγυηθεί την ασφάλεια, τη ζωή και την περιουσία τους.
Οταν έφτασαν οι αστυνομικοί στο τόπο του συμβάντος, αυτόπτες μάρτυρες του φόνου, τους υποδέχτηκαν με έντονες διαμαρτυρίες. Κάπου έπρεπε να ξεσπάσουν. Στα προσωπά τους διέκριναν τον Παπουτσή, του οποίου οι κακοποιοί, κατά πως φαίνεται, έχουν βάλει τα δυο πόδια σε ένα …παπούτσι.
Αλλωστε, ο …φεουδάρχης, του κατ΄ ευφημισμόν υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, κάνει τις …κλειστές του. Αποφεύγει τις δημόσιες εμφανίσεις…
Η κηδεία του άτυχου πυροσβέστη θα γίνει στις 4 το απόγευμα στον Αγ. Μηνά Λεύκας Πατρών.
Υ.Γ. Αν δεν μπορούν κάποιοι υπουργοί και δη μονιμάδες δεν είναι ντροπή. Ας παραιτηθούν!