H ΕΡΤ ΚΑΙ ΟΙ … ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΛΥΣΙΑΣ

Στην διάρκεια παραμονής του στην Ύδρα ο πρωθυπουργός, με την ευκαιρία του εορταστικού τριημέρου, είχε και τον χρόνο να κουβεντιάσει με την παρέα του, διάφορα θέματα.
Ανάμεσα τους και μερικά που αφορούσαν την ΕΡΤ, και που του τα σκιαγράφησαν, όσο πιο παραστατικά μπορούσαν, κάποια μέλη της παρέας του, που λόγο θέσης γνωρίζουν καλά τα τεκταινόμενα στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής .
Για πολλά από τα επικίνδυνα και ευτράπελα που συμβαίνουν, ο πρωθυπουργός είχε μια εικόνα, και γνώριζε. Έκπληκτος όμως, άκουγε και τα όσα άγνωστα του, του περιέγραφαν οι γνωρίζοντες συνδαιτυμόνες του, και κουνούσε που και που με εμφανή θυμό το κεφάλι του, δεξιά ............κι αριστερά.
Γιατί όμως ; Αναρωτήθηκε ο ωτακουστής που μου μετέφερε την σκηνή.
Τον επί της ΕΡΤ, αρμόδιο υπουργό, εκείνος δεν τον επέλεξε ; δεν του έδωσε το … πακέτο, να το διαχειρισθεί κατά το δοκούν ;
Γιατί άραγε ; Για τις … βαθιές του γνώσεις στα τηλεοπτικά ;  Για την επίδοση του στην … «ποίηση» ; Η γιατί ως ορντίναντσα της Μιμής, στο Χερφιλντ, τα είχε πάει μια χαρά, με τις δημόσιες σχέσεις που της έκανε ;
Τώρα ο ίδιος, έχει ανοίξει μια προστατευτική ομπρέλα, πάνω από τον Παπαγεωργίου και τον Ταγματάρχη και τους έχει αφήσει ανενόχλητους, να κάνουν … «παιχνίδι»
Παιχνίδι με τα λεφτά του Έλληνα φορολογούμενου φυσικά, όπου ο μεν ένας μοιράζει αφειδώς σε ημετέρους, εξωτερικές παραγωγές, πέντε και έξι φορές πάνω από το πραγματικό τους κόστος, χωρίς καμιά μελέτη βιωσιμότητας η και λειτουργικής ανάγκης, της κάθε εκπομπής, (γι΄ αυτό βλέπουμε τηλεθεάσεις με …0,8%)… ο δε άλλος, εργάζεται μεθοδικά, ώστε να μετατρέψει την ΕΡΤ, σε … θυγατρική κινητής τηλεφωνίας, και ο αρμόδιος υπουργός, απόλυτα ήσυχος, ασχολείται με την … ποίηση του.
Προφανώς για όλα αυτά έχουν την κάλυψη, κύριας που έχει ισχυρό λόγο, μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου, και ενός-δυο ακόμα, παρατρεχάμενων «συντρόφων» του κ. Παπαγεωργίου, που σιτίζονται στην αυλή του παλατιού( ΜΑΞΙΜΟΥ )…..
Και στην … πλατεία του «θεάτρου» έχεις τον πρωθυπουργό «θεατή», να απορεί και να οργίζεται για την διανομή και διαχείριση των ρόλων, από τους «ηθοποιούς», από τους ηθοποιούς αυτού του θεάτρου του παραλόγου .
Τελικά νομίζω, ότι σ’ αυτόν τον τόπο, δουλευόμαστε όλοι, ομαδικώς ….
Καθένας με την τρέλα του, και ο Χυτηρης με την ομπρέλα του, ανοιχτή πάνω από τον Ταγματάρχη – Παπαγεωργίου, μην του πάθουν … ηλίαση .
Δυστυχώς καμιά κυβέρνηση, από το 1989 και μετά, δεν ασχολήθηκε σοβαρά με την δημόσια τηλεόραση, η οποία μέχρι τότε, ευτύχησε να έχει στο τιμόνι της τον Δημήτρη Χορν, τον Άγγελο Βλαχο, τον Γιάννη Λαμψα, τον Γιώργο Ρωμαίο, τον καθηγητή Δημήτρη Μπέη, τον Γιώργο Χαλατση, τον Ιάκωβο Καμπανέλη στο ραδιόφωνο, και τόσες άλλες προσωπικότητες ….
Από το αμαρτωλό ’89 και μετά, η αμαρτία πάει σύννεφο ….
Δόθηκαν οι παραγωγές στο συνολο τους, έξω, με τους τεχνικούς και τα στούντιο της ΕΡΤ, να αραχνιάζουν ….
Πουλήθηκαν συχνότητες, αρχεία, δικαιώματα, για προσωπικά φυσικά ωφέλει.
Κάποτε ο Παν-Παν, ετοιμαζόταν να μεταφέρει την ΕΡΤ, στο κτήμα των Άνω Λιοσίων, και να δώσει το 14 στρεμμάτων οικόπεδο της Αγίας Παρασκευής, σε εργολάβους με αντιπαροχή, για να γίνουν εμπορικά κέντρα, και ο Σταγκος διατηρούσε τρία πολυώροφα κτήρια, με εκατομμύρια ενοίκιο, για να … στεγάζονται τάχα οι διοικητικές υπηρεσίες …..
Ο Παναγόπουλος με τσαμπουκά, πενταπλασίασε τον μισθό του, και τις αμοιβές των κολλητών του, που ήταν όλοι συνταξιούχοι της παλιάς «Καθημερινής», ενώ χάρισε και το αρχείο της ΕΡΤ, στον τωρινό του εργοδότη ….
Τούτοι εδώ τώρα, προσχωρούν ακόμα πιο περά, παίζοντας επικίνδυνα με την ανεξαρτησία και αυτοτέλεια του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα …  υπο το … «άγρυπνο» βλέμμα, του μονιμως χαμένου στην μακαριότητα του, Τηλέμαχου. Και με τον πρωθυπουργό, να απορεί, να ξαφνιάζεται και να … θυμώνει, με τους πρωταγωνιστές της παράστασης, που ο ίδιος έχει στήσει ….
Δεν επιδιώκουν να μας πτωχεύσουν μόνο, μα και να μας τρελάνουν …..
Έτσι και πει κανείς, να γράψει ένα βιβλίο, για την πολιτική της ΕΡΤ από όλες τις κυβερνήσεις, από το 1990 και εδώ, με τα πραγματικά της φυσικά στοιχεία, και την διαχείριση, των κομματικών εγκάθετων, που ανέβηκαν στην Αγία Παρασκευή, για να κάνουν πασαρέλα την ασχετοσύνη και την πείνα τους, είναι σίγουρο πως θα έχει γράψει το Best seller της δεκαετίας ….
Αρκεί να μπορέσει αυτούσια να μεταφέρει το … «ζωηρό» ενδιαφέρον, του νυν πρωθυπουργού, για την ΕΡΤ .
Έτσι, για να έχει το … αφήγημα και λίγο γέλιο …..

ΛΥΣΙΑΣ