μιλάμε καλά ελληνικά ; μπορούμε να συνεννοηθούμε;

 Ελλην Φορολογούμενος

Η αρχή έγινε με τον κουρασμένο , τον πρώτο Έλληνα πρωθυπουργό που χρησιμοποίησε τον όρο «νταβατζήδες» για να περιγράψει αυτούς που λυμαίνονται τον πλούτο της χώρας μονοπωλιακά και αδιάλειπτα.
Μετά χρησιμοποιήθηκε ο όρος «μπουρδέλο» ατυχέστατα κατ’ εμέ , για να...........
περιγράψει την κατάσταση του κράτους , της κυβέρνησης , των κομμάτων  , της δημόσιας διοίκησης και του ελληνικού πρωταθλήματος, έκφραση που θέλει να δείξει ότι υπάρχει μπάχαλο ,κακοδιαχείριση και γενικώς με τον όρο περιγράφουμε κάτι που υπολειτουργεί, δεν έχει οργάνωση, και έχει γενικά τα χάλια του. Αν και για μένα η αναφορά αδικεί κατάφορα τα μπουρδέλα γιατί σ΄ αυτά υπάρχει τάξις , πιθανότατα και ηθική , σε πλήρη αντίθεση με τα παραπάνω αναφερόμενα .
Στα κανονικά μπουρδέλα συνήθως υπάρχει η τσατσά και η εκδιδόμενη, υπάρχει προσυμφωνημένη αμοιβή ,ο πελάτης γνωρίζει επακριβώς το «πακέτο» των υπηρεσιών των οποίων θα λάβει και τηρείται η σειρά με πλήρη προτεραιότητα.
Αν κάτι από αυτά βλέπεται να συμβαίνει στο κράτος , τα κόμματα και στους οργανισμούς τότε καλώς αναφέρεστε .
Ας πάρουμε ένα παράδειγμα το ΙΚΑ , ασφαλίζεσαι , πληρώνεις κανονικά τις εισφορές σου , τα επικουρικά σου και ξαφνικά ανακαλύπτεις , ότι τα έτη ασφάλισης αυξάνονται , η ιατρική σου κάλυψη εξέπεσε και η σύνταξη σου , αν τελικώς την πάρεις θα είναι ψίχουλα , το δε επικουρικό ούτε καν να το σκέπτεσαι.

Πολύ φοβάμαι ότι , όλοι θα θέλαμε ένα κράτος να λειτουργεί με όρους και την τάξη ενός μπουρδέλου.
Ας μην αδικούμε τα μπουρδέλα , είναι κρίμα.
Oόρος που ίσως να προσεγγίζει την κατάσταση στο κράτος μας,  είναι ο όρος « σαν μπουρδέλο σε μετακόμιση » ,που όντως επικρατεί μπάχαλο, ανακατωσούρα και αταξία.