ΧΘΕΣ ΟΙ … ΓΑΜΟΙ, ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΑΝΘΟΔΕΣΜΕΣ … ΑΥΡΙΟ ΤΙ ;

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΛΥΣΙΑΣ
Και  πάνω που νομίσαμε ότι ησυχάσαμε, Νάσου η μεγάλη είδηση, για να μην βρούμε ποτέ την ησυχία μας, οι … ανθοδέσμες, λέει που έπαιξαν στην μεγαλοπρεπή παράσταση, θα δημοπρατηθούν για κοινωνικούς σκοπούς.
Ναι, ναι … Μια είδηση απάντηση απάντηση επιτέλους, στην φαγούρα που είχα, και που δεν γνώριζα την προέλευση της.
Μια είδηση που τα μεσημεριανάδικα, κυρίως, την πρόβαλαν με την δέουσα ζέση.
Οι … ανθοδέσμες, λοιπόν που έδωσαν κι αυτές, το δικό τους χρώμα, στην οργιαστικά πολύχρωμη γκλαμουριά του πριγκηπικού γάμου, θα χρησιμοποιηθούν για καλούς σκοπούς. Καλά σε … φορμόλη τις είχαν και διατηρούνται ακόμα ;
Δηλαδή, η διεθνής παράνοια συνεχίζεται, και το δημόσιο σχεσηλίκι του παλατιού καλά κρατεί . Δεν φθανει που είκοσι μέρες, μας ταλάνισαν με....... τις Βασιλικές τους γκλαμουριές, εξακολουθούν προκλητικά να μας δείχνουν πόσο μεγάλη απήχηση έχουν αυτές και πόσο καλά πουλάνε, στις προβληματισμένες ;;; κοινωνίες του κόσμου ….
Είπαμε υπομονή θα περάσει , γαλάζιο πανηγυράκι είναι, θα το υποστούμε, μαζί με όλους, θα το γευτούμε και μείς, αλλά όχι ρε γαμώτο και μέχρι … παχέως εντέρου.
Είκοσι μέρες, άλλος νταλκάς δεν υπήρχε, από το τι θα φορέσει η μέλλουσα (νυν πλέον) σύζυγος του πρίγκιπα, πως θα είναι τα μαλλιά της; Το νυφικό της ; τι σχήμα θα έχει το σουτιέν της … ένταξη, δεν λέω , να ξεχάσουμε λίγο το μνημόνιο, αλλά με τέτοιο πια θέμα ; με τόση προβολή, σε έναν ξεθωριασμένο, κατά το πολιτευμά μας θεσμό …
Και πάει πια παντρεύτηκαν, να ζήσουν αυτοί καλά κι εμείς καλλίτερα … βέβαια το πόσο καλλίτερα, με όλα αυτά που γύρω μας συμβαίνουν , είναι άλλο θέμα .
Ε μα να έχει και δεύτερη παράσταση ;
Μετά το διευχών, ξανά κυρ … ελέησον, και για την τύχη των λουλουδιών και τη χαρά των μεσημεράδικων  ;
Όχι ρε παιδιά, σας προτιμώ να ασχολείστε τελικά, με την Άντζελα, τον Τρύφωνα και τη γκόμενα του Φουστάνου, παρά με το φουστάνι της πριγκηπέσας και τώρα των λουλουδιών της, που με τα συσσωρευμένα μου προβλήματα, σας διαβεβαιώ πως χεσ… α, για την τύχη τους.
Πόση λύπη, πόσο θυμό με όλα αυτά, θα έχει από εκεί πάνω, η λαϊκιά απλή και τόσο καθημερινή, Νταιάνα, για το πώς το παλάτι, μαστούρωσε στη χλυδα, τον γιό της.
Αυτό που πραγματικά, τελικά με θλίβει και μου δημιουργεί απόγνωση,  είναι  το γεγονός πως με αυτό το γελίο θέμα ασχολήθηκε  και εξακολουθεί να φλερτάρει μια ολόκληρη υφήλιος, και κατά τα γεγονότα, έστρεψαν εκεί την προσοχή τους, σχεδόν όλοι οι άνθρωποι της γης …. Η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων ενός πλανήτη βαρεία τραυματισμένου, που φωνάζει απεγνωσμένα βοήθεια….
Ενός πλανήτη που δοκιμάζεται ξανά από μια βαριά πυρηνική καταστροφή στο νότιο του ημισφαίριο …. Σε μια κοινωνία που κάποια μέλη της, για να  ζήσουν, ψαχουλεύουν ακόμα και μέσα σε σκουπιδοτενεκέδες ….
Οι άνθρωποι, για είκοσι και πλέον ημέρες, έστρεψαν το ενδιαφέρον τους, όχι στα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, αλλά στο πως ο πρίγκιπας της Αγγλίας, θα νομιμοποιήσει την γκόμενα του, όταν γύρω μας η ανθρωπότητα, διατηρεί την ύπαρξη της, πάνω σε έναν πλανήτη βεβαρημένο από μυριάδες προβλήματα, χωρίς να ευαισθητοποιείται γι αυτά .
Αλλά για την καμαρίλα της Βασιλικής οικογένειας …. Μασουλώντας σαν μηρυκάστηκά το κουτόχορτο που τους σερβίρουν τα Μ.Μ.Ε.
Αυτό ως σύνδρομο, είναι  σίγουρα πολύ πιο ολέθριο από το Τσερνομπίλ  την Φουκουσίμα και όποιο άλλο τραγικό της γής σήμα

ΛΥΣΙΑΣ