Να τσακιστούν οι ζωές εκατομμυρίων Ελλήνων, αρκεί να διασωθούν οι διεφθαρμένοι!

Γράφει ο Μαγια

Τώρα καταλαβαίνουμε τι εννοούσε ο Γιούνκερ, όταν έλεγε ότι όσα θα συμβούν στην Ελλάδα "ξεπερνούν τη φαντασία ακόμη και των Ελλήνων".
Υποστηρίζεται ότι, υιοθετήθηκε το μοντέλο που είχε επιλεγεί για την Ανατολική Γερμανία. Αποτέλεσμα; Στην τετραετία 1990-1994 έφτασαν τα 2,5 εκατομμύρια οι άνεργοι και, αντί για έσοδα, δημιουργήθηκαν χρέη 270 δισ. μάρκων.
Οι Βρυξέλλες ζητούν συναίνεση με το ζόρι, με τον ολίγιστο και πολιτικά ανίκανο να κουμαντάρει την Οικονομία υπουργό να τρομοκρατεί την κοινωνία ότι, τα διαθέσιμα χρήματα του ελληνικού κράτους τελειώνουν τον Ιούλιο.
Τι έγιναν οι δεσμεύσεις του, πέρυσι που...............
υπέγραφε το Μνημόνιο, ότι εξασφαλίζει τη ρευστότητα του κράτους μέχρι το 2012; Ή πως αν ληφθούν νέα μέτρα, αυτό θα ισοδυναμούσε με προσωπική του αποτυχία;
Αλλά γιατί να παραιτηθεί το πολιτικό γιουσουφάκι της αλήστου μνήμης «εκσυγχρονιστικής» καμαρίλας, που εφαρμόζει πιστά την πολιτική φτωχοποίησης της ελληνικής κοινωνίας, τοις κείνων (των δανειστών και συνάμα δυναστών) ρήμασι πειθόμενος; Επειδή ψεύδεται ασύστολα, όπως επισημαίνει η ομιλούσα σα να προέρχεται από …παρθενογένεση ΝΔ;
Μα, συμφέροντα των Τροικανών εξυπηρετεί ο άνθρωπος. Γιαυτό και δεν απομακρύνεται…                         
Θα επαναλάβουμε για πολλοστή φορά. Η χώρα πληρώνει ακριβά -εκτός των άλλων- τη χαοτική μέθοδο διακυβέρνησης, που έχει επιλεγεί και την αδυναμία να υιοθετηθεί ένα συγκροτημένο και αποτελεσματικό μοντέλο εξουσίας.
Είναι προφανές ότι, τα …παλικάρια δεν μπορούν. Δείχνουν σαν να περιµένουν µοιρολατρικά τον από µηχανής θεό να τα λυτρώσει, αλλά η ακινησία είναι το χειρότερο αυτή τη στιγμή. Τρώγονται μεταξύ τους, απολαμβάνοντας, ωστόσο, τα προνόμιά τους και συχνά πυκνά συμπεριφέρονται σαν μαθητευόμανοι μάγοι μπροστά στα τεράστια προβλήματα που καλούνται να διαχειριστούν.
Δεν είναι δυνατόν, σε αυτή την κρίσιμη για τη χώρα συγκυρία, να είναι μέλη του υπουργικού συμβουλίου …«φρούτα» του τηλεοπτικού σωλήνα και άτομα πολιτικά ανεκπαίδευτα, που διακατέχονται από αριστοκρατική αντίληψη, χωρίς ιδεολογία, αλεξιπτωτιστές της πολιτικής. Ούτε φυσικά κουρασμένοι …μονιμάδες του βαθύ και Σημιτικού ΠΑΣΟΚ.
Μοιραίοι και άβουλοι, αντί να καθαρίσουν την κόπρον του Αυγείου, να αναζητήσουν τους ληστές με τα λευκά κολάρα για να φέρουν πίσω τα κλεμμένα και να επανιδρύσουν με αρχές και αυστηρούς κανόνες το κράτος, προτίμησαν να υποδουλώσει τη χώρα στη διεθνή των τοκογλύφων.
Να τσακιστούν οι ζωές εκατομμυρίων ελλήνων, αρκεί να διασωθούν οι διεφθαρμένοι! Εύγε…