Που θα πάει η …βαλίτσα με τα e-mails της χρεοκοπίας;

Γράφει ο Καφενόβιος

 

Αυτή τη φορά δεν ήταν ούτε  …τορναδόρος, ούτε Κρητικός ο αποστολέας του e-mail της χρεοκοπίας.

Στέλεχος της Citygroup φέρεται να κρύβεται πίσω από το δεύτερο «χτύπημα» κατά της ελληνικής Οικονομίας με το email που προκάλεσε αναστάτωση στους κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, τις διεθνείς αγορές και το Χρηματιστήριο Αθηνών, σχετικά με τις φήμες περί αναδιάρθρωσης του χρέους μέσα στο Σαββατοκύριακο του Πάσχα.
Το Υπουργείο Οικονομικών ζήτησε από την Εισαγγελία Αθηνών την επείγουσα διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών. Επίσης, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών ζήτησε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για ......διασπορά ψευδών ειδήσεων.
Είναι η δεύτερη φορά σε διάστημα μικρότερο των δύο μηνών, που διαβρωτικές φήμες έρχονται να βεβαιώσουν ότι η χώρα μένει αμφισβητούμενη και ανυπεράσπιστη.
Με την πίστη κλονισμένη και την εμπιστοσύνη χαμένη, η φήμη, όσο ψευδής και αν είναι, μπορεί να προκαλέσει πανικό μεγάλο, να οδηγήσει τα πλήθη σε ασυλλόγιστες πράξεις και έτσι η βύθιση να επιταχυνθεί και να επέλθει το μοιραίο πριν κανείς προλάβει να αντιδράσει.
Ωστόσο, η φημολογία δεν θα παταχθεί, ούτε η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία θα αποκατασταθεί από τους εισαγγελείς.
Αυτή τη στιγμή χρειάζονται άλλα πράγματα και κυρίως άλλη κυβέρνηση και άλλη πολιτική, που θα καταδεικνύει την απόφασή μας να σώσουμε τη χώρα.