Καλοθελητές και συμβουλάτορες....

 Γράφει ο Γ. Παναγόπουλος

Γεια σου ρε Τζορτζ Σόρος που ήρθες να μας δώσεις συμβουλές τώρα που καίγεται το σπίτι μας. Ποιοί εμφανίζονται όταν έχουν πάρει φωτιά τα πατζάκια σου ε? Από τα καλύτερα παιδιά της πιάτσας, ένας οικονομικός τρομοκράτης στην ουσία ο οποίος δεν δίστασε να βυθίσει σχεδόν την τράπεζα της Αγγλίας κάποτε απλά επειδή μπορούσε και θα κέρδιζε. Μου θύμισε λίγο κάποιον που έρχεται να δεί αν άδειασε εκείνο το ρημάδι το οικόπεδο ακόμα, γιατί κάτι είπε για αγορά γης...Εκανε και κάτι άλλες δηλώσεις όπως «καλά πάτε, συνεχίστε ακριβώς έτσι μην κολώνετε» (για να τελειώνουμε μια ώρα αρχήτερα ίσως) και «η επιστροφή στην δραχμή θα ήταν καταστροφή» (για τους πιστωτές σίγουρα γιατί θα συνοδευόταν από καταστροφικό για αυτούς κούρεμα του χρέους) και ένα άλλο ωραίο περί «ανασχεδιασμού του χρέους, χωρίς κούρεμα» (μα τότε ποιός ο λόγος να ανασχεδιαστούμε αγαπητέ Τζόρτζ....για να είμαστε στην μόδα?)..

Αλλά ας τα αφήσουμε αυτά και ας πάμε μερικά χρόνια πίσω, όταν ο Αντρέας είπε το «βυθίσατε το Χόρα»...Τι θυμήθηκα τώρα...Εδωσε την εντολή λοιπόν, κατέβασε τα τηλέφωνα, έκοψε όλες της επικοινωνίες με Στέιτ Ντεπάρτμεντ, Τούρκους, καλοθελητές και συμβιβάτορες, οπότε κάπου όλοι ψάρωσαν. Θα το έκανε, δε θα το έκανε, ίσως ποτέ δε θα μάθουμε. Εψαχναν απεγνωσμένα οι καλοθελητές να τον βρούν για να διευκρινίσουν και αυτοί το ερώτημα αλλά μάταια. Οι Τούρκοι το πήραν το μήνυμα, σου λέει «άσε είναι λίγο απρόβλεπτος αυτός» και τα μάζεψαν και έφυγαν. Και γι’αυτό και ο λαός αγάπησε τον Αντρέα. Γιατί μπορεί να ήταν λαοπλάνος, μπορεί να ήταν άτακτος, μπορεί να γέννησε το ΠΑΣΟΚΙΚΟ τέρας, αλλά είχε αρ....δια. Και είχες αυτή την αίσθηση με τον Ανδρέα ότι αν σου τύχαινε μια στραβή, αν μας ξημέρωνε καμία ανάποδη ρε παιδί μου ότι κάτι θα έκανε αυτός, κάποια ντρίμπλα θα έπαιζε και θα μας ξελάσπωνε.

Αυτή η αίσθηση πέθανε μαζί με τον Ανδρέα. Τον διαδέχτηκαν οι μπίζνες μάνατζερ ανθρωπάκια. Αυτοί που έκαναν τα μαγειρέματα με την Goldman Sachs για να εξαφανιστεί το χρέος μας και να μπούμε στην ένωση (καλό έ? Μ’αρέσει που έκαναν τον ανήξερο οι Γερμανοί μετά– Τιιιιι?! Κρύψατε το χρέος σας??? Ααααα! Οοοοοο!). Οι  μπίζνες μάνατζερ ανθρωπάκια που όλη την νύχτα των Ιμίων ήταν στα τηλέφωνα με τους καλοθελητές και συμβιβάτορες και το πρωί εκαναν το ντιλ και παρέδωσαν Εθνική κυριαρχία με ευχαριστίες (μαγκιά). Αυτοί που παρέδωσαν τον Οτσαλάν στους Τούρκους. Αυτοί που θεωρούσαν μίζα κατω του 10% προσβλητική (μαγκιά) Και πάει λέγοντας. Εμείς? Εμείς κάπου έιχαμε αποχαυνωθεί απο τα καταναλωτικά δάνεια, τις άτοκες δόσεις και το χρηματηστήριο, και άν και μας ξύνισε λίγο η απώλεια της βραχονησίδας και η παράδοση ενός κατατρεγμένου στον κοινό μας εχθρό, εκείνα τα πρώτα μηνύματα της επερχόμενης πανωλεθρίας μας τα κάναμε γαργάρα.. Οι Τούρκοι όμως το πήραν το μήνυμα, και τώρα στέλνουν φρεγάτες στο Σούνιο και βλέπουν το ηλιοβασίλεμα.

Και ξεριζώσαμε τις ελιές μας (γιατί μας επιδότησαν), ξεριζώσαμε τα αμπέλια μας (γιατί μας επιδότησαν), μηδενίσαμε την αγροτική μας παραγωγή γιατί απλά θα ζούσαμε με επιδοτήσεις και διακοποδάνεια στο εξής. Σε μια εποχή που ο πληθυσμός της γης δεν έχει να φάει, και τα τρόφιμα είναι κάτι παραπάνω από χρυσάφι γιατί το χρυσάφι απλά δεν μπορείς να το φας.Κάναμε το επόμενο βήμα τώρα και παραδώσαμε Εθνική κυριαρχία σε όλη την επικράτεια με την πιό καταχρηστική δανειακή (παράνομη) σύμβαση που υπογράφτηκε ποτέ. Βήμα βήμα όλη η μετατροπή ενός περήφανου ανεξάρτητου λαού σε εξαρτημένο επαίτη. Και στεκόμαστε στο χείλος της αβύσσου σαν υπνωτισμένοι από το κακο που μας βρήκε ώσπου ξαφνικά εμφανίζεται ο από μηχανής Θεός......... ο Τζόρτζ Σόρος...και λέει τη μεγάλη αλήθεια:

 «Η λύση βρίσκεται στα χέρια του Ελληνικού λαού..»

Δε σας κάνω πλάκα, το είπε στα αλήθεια, δε ξέρω πως του ξεφυγε, τι ακριβώς πέρασε από το μυαλό του εκείνη τη στιγμή.  Που είσαι Αριστοφάνη να έχεις υλικό να γράφεις για χρόνια. Νά΄σαι καλά ρε σύ Τζόρτζ, από το στόμα σου και στου Θεού τ’αυτί, καλομελέτα και έρχεται...

Με εκτίμηση

Γ. Παναγόπουλος