Η τιμή της βενζίνης στέλνει τους ταξιδιώτες στα ΚΤΕΛ και ΟΣΕ

Περισσότεροι είναι εκείνοι που επέλεξαν να μετακινηθούν με ΚΤΕΛ και με τα τρένα του ΟΣΕ φέτος το Πάσχα, συγκριτικά με προηγούμενες χρονιές, λόγω και της αύξησης της τιμής της βενζίνης.

Για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, στα ΚΤΕΛ Αττικής, εκτός από τα 237 προγραμματισμένα δρομολόγια της Μεγάλης Πέμπτης, θα προστεθούν 180 δρομολόγια επιπλέον και άλλα 120 τη Μεγάλη Παρασκευή.

Σε ποσοστό 100% διαμορφώνεται η πληρότητα και στα ΚΤΕΛ του νομού Θεσσαλονίκης, όπου 17 επιπλέον δρομολόγια προστέθηκαν για την.......... εξυπηρέτηση των πολιτών ενώ το ίδιο αναμένεται να γίνει και τη Μεγάλη Παρασκευή.

Στα τρένα του ΟΣΕ, η πληρότητα στη γραμμή Αθήνα - Θεσσαλονίκη αγγίζει το 90% ενώ τις ημέρες αιχμής, από τη Μεγάλη Πέμπτη έως και την Κυριακή του Πάσχα, η χωρητικότητα των απλών αμαξοστοιχιών, ενισχύεται κατά 15%.

Στο μεταξύ, μέλη της κίνησης "Δεν πληρώνω" άνοιξαν και πάλι της μπάρες σταθμών διοδίων επί ώρες, ενώ τονίζουν ότι θα προχωρήσουν σε αντίστοιχες κινητοποιήσεις και κατά την επιστροφή.

Χαρακτηριστικά, στα διόδια της Ελευσίνας, τα μέλη της κίνησης άνοιξαν τα διόδια για τρεις ώρες.

Αυξημένη κατά πολύ είναι και η πληρότητα σε αεροπλάνα και πλοία, σε ποσοστό που πλησιάζει και το 90%, χωρίς να υπολογίζονται οι επιβάτες της τελευταίας στιγμής.

Δείτε ΕΔΩ τις τροποποιήσεις των δρομολογίων που θα ισχύσουν από το βράδυ του Μ. Σαββάτου στην Αττική.

Στο μεταξύ, επί ποδός βρίσκεται η τροχαία με έκτακτα μέτρα για την πασχαλινή έξοδο.

Το ωράριο των καταστημάτων

Τη Μεγάλη Παρασκευή τα καταστήματα θα ανοίξουν στη μία μετά το μεσημέρι και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα.

Το Μεγάλο Σάββατο τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 9 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι.

Τη Δευτέρα του Πάσχα 25 Απριλίου τα καταστήματα θα είναι κλειστά.

Την ίδια ώρα εντατικοί έλεγχοι διεξάγονται στην αγορά από αρμόδιους φορείς, σε θέματα