Η …αναδιάρθρωση του οβελία

Γράφει ο Μαγια

Πάσχα-Ανοιξη-οβελίας, τρεις έννοιες κατά παράδοση αλληλένδετες. Πάσχα, η μεγαλύτερη γιορτή των Ελλήνων. Άνοιξη, η ωραιότερη εποχή στην Ελλάδα. Αρνάκι ψητό, το αγαπημένο φαγητό των Ελλήνων…
Ο καιρός είναι θαυμάσιος, όντως πασχαλιάτικος. Οι οβελίες, όμως, φέτος θα είναι λιγότεροι. Είναι αρκετοί αυτοί που …κράτησαν τις σούβλες. Ολο και κάποιον από τους …λεβέντες, που θα πίνουν εις υγείαν των κορόιδων, θα πετύχουν τελικά…
Μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας φέτος θα κάνουν Πάσχα όντας άνεργοι για πρώτη χρονιά και άλλοι όντες άνεργοι για μια ακόμη χρονιά.
Με δεδομένη την εμπειρία ενός άγριου Μνημονιακού χρόνου στην πλάτη, πιθανότατα πολλοί να δουν το χωριό τους με άλλο μάτι. Με νοσταλγία και προοπτική ταυτόχρονα... Μπορεί ακόμη να.......... υπάρχουν αποθέματα, «καβάτζες», οικογενειακή στήριξη και τα τοιαύτα, όμως έχουν ημερομηνία λήξης.
Αυτό το Πάσχα δεν έχει Ανάσταση…Η χώρα βρίσκεται στη δίνη της μεγαλύτερης μεταπολεμικής οικονομικής κρίσης, η οποία, κατά τα φαινόμενα, θα συνεχιστεί για χρόνια.
Πλανώνται πλάνην οικτράν κάποιοι στο πολιτικό σύστημα που θεωρούν ότι  μπορούν να έχουν την τύχη του Χριστού. Θα υποφέρουν δηλαδή, θα σταυρωθούν αλλά τελικά θα αναστηθούν και θα δοξαστούν.
Ευχές από καρδιάς, σύντροφοι, και να προσέχετε για να επιστρέψετε...