Μιλούν αυτοί που θα έπρεπε να σιωπούν

Γράφει ο Λυσίας

Το θράσος στα καλύτερά του.
Τα θράσος των πάλαι ποτέ βαρόνων της δημόσιας τηλεόρασης. Που έχουν μούτρα για να μιλάνε και να αυθαδιάζουν. Αυτοί που οδήγησαν την ΕΡΤ, στην εσχατιά της αξιοπιστίας της. Στις κατακόμβες του κύρους της. Λεηλατώντας την, με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο.
Μοιράζοντας στους εαυτούς τους, μισθούς των 250.000,  300.000 ευρώ και άνω. Ενώ ταυτόχρονα διοχέτευαν το ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ, σε εξωτερικούς παραγωγούς, για τα…. αυτονόητα φυσικά.
Μιλάνε οι άνθρωποι που βίασαν κάθε έννοια πλουραλισμού, παίζοντάς το πέντε χρόνια ¨αυτοκράτορες του Ραδιομεγάρου¨. Ο Παναγόπουλος δηλαδή, ο Ανδρικάκης και κάποιοι ακόμα ΑΝΔΡΙ-μικράκηδες….. Συντάκτης στην Καθημερινή ο ένας, ράδιο-φονικός παραγωγός, ο......... άλλος ( προήγαγε κουλτούρα τύπου Μαργαρίτας Μυτιληναίου).
Μιλάνε αυτοί που διόρισαν στην ΕΡΤ, όλους τους απόμαχους της δημοσιογραφίας. Όλους τους συνταξιούχους της ¨Καθημερινής¨ , όπως τον Μίμη Παπαναγιώτου, τον Στάμο Ζούλα, τον Κατσίμη, τον Ρίζο, δεκάδες λεφτάδες της πάλαι ποτέ καλής δημοσιογραφίας, της εποχής Ελένης Βλάχου. Που καταδέχτηκαν να ταυτιστούν με την αμφιλεγόμενη παρέα, για τις 150-200.000 ευρώ που ελάμβαναν ως αποδοχές…..
Μιλάνε αυτοί, που ως άλλοθι, διόρισαν ακόμα και την ανεπάγγελτη ορντινάντσα του Μητσοτάκη. Τον αλήστου μνήμης Πευκιανάκη. Τον οποίο ο Χυτήρης, προφανώς δια της…. ποιητικής του αδείας, τον διατηρεί ακόμα…..
Ταιριάξανε βλέπετε, γι’ αυτό και….¨ συμπεθεριάσανε¨.
Μιλάνε με θράσος, αυτοί, που ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ σ’ αυτή τη χώρα, θα έπρεπε να ΕΙΧΑΝ ΜΑΝΤΡΩΘΕΙ. Αφού πρώτα, θα είχαν επιστρέψει τα ¨κλοπιμαία¨, ή έστω, τα αδίκως αποκτηθέντα.
ΜΙΛΑΝΕ, ΑΠΛΑ, ΓΙΑΤΙ ΣΙΩΠΑ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.
Και με θράσος, ο Ανδρικάκης, σε ανακοίνωσή του, μεταξύ άλλων, λέει : «…..Κατά τη διάρκεια που υπηρέτησα στην ΕΡΤ, τηρήθηκαν αυστηρά οι νόμοι και οι κανόνες που διέπουν τη γενική διεύθυνση ραδιοφωνίας…..».
Τι μας λες ¨ποιητή¨ μου..
Ποιοί κανόνες μιλάνε για τις ΔΑΠΑΝΗΡΟΤΑΤΕΣ ΦΙΕΣΤΕΣ που κάνατε, πότε με το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και πότε με τα άλλα ΔΑΠΑΝΗΡΟΤΑΤΑ ΦΕΣΙ-ΒΑΛ που κάνατε, ολόγυρα, φεσώνοντας τη χώρα και το λαός της.
Που καλείται σήμερα να υποστεί ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ¨αρπαχτές¨.
Ποιος κανόνας λέει πως έπρεπε να φυτέψεις στην ΕΡΑ, όλους τους κολλητούς σου, που δημιούργησες από την εποχή του Κοσκωτά και του δικού του τότε ΣΚΑΙ μέχρι το τελευταίο ραδιοφωνάκι που πέρασες, βάζοντας στην σιντιέρα τα CD. Και μάλιστα να τους ¨φυτέψεις¨ με τόσο υψηλές αποδοχές. Που καμία σύγκριση δεν είχαν, με την ελεύθερη, ανταγωνιστική, αγορά….
Ποιός ¨κανόνας¨ λέει, πως μπορούσατε να ανεβάσετε τους μισθούς σας πέντε και έξι φορές, πάνω από το μισθό του Προέδρου της Δημοκρατίας;
Ποιος ¨κανόνας¨ λέει, πως μπορούσατε να κάνετε όλες αυτές τις αυθαιρεσίες που κάνατε πεντέμισι χρόνια, γονατίζοντας το οικονομικό εύρος  και την αξιοπιστία της ΕΡΤ.
Κάνατε πια τη Γιουροβίζιον εθνικό νταλκά, κόστους τριών και πάνω εκατομμυρίων τη κάθε φορά. Κάνατε πάρτι και με τα λεφτά που τώρα λείπουν. Στηριζόμενοι μόνο σε έναν….¨κανόνα¨, «ποιητή» Ανδρικάκη. Στον κανόνα του γενικού αλλαλούμ που επικρατούσε στη χώρα. ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ και με τον σκιώδη Πρωθυπουργό Ρουσόπουλο, να λύνει και να δένει. Μάλλον μόνο να λύνει. Γιατί όλα ήταν ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ λυμένα και χαλαρά στο άμοιρο ¨μαγαζί¨ της Αγίας Παρασκευής.
Είχε ΚΟΥΡΑΣΤΕΙ βλέπετε η ΓΑΤΑ, γι’ αυτό και ΑΛΩΝΙΖΑΝ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ.
Δεν σας φταίει λοιπόν κανένας ΜΠΟΥΡΔΑΡΑΣ. Και μάζεψε τις ΜΠΟΥΡΔΕΣ σου….. «ποιητή» Ανδρικάκη, υποστέλλοντας το ΘΡΑΣΟΣ σου.
Γιατί στο σπίτι του κρεμασμένου, δεν μιλάνε για σκοινί.
Υπάρχουν πολλά για τη γούνα σας. Τα γνωστά αναφέρω μόνο.
Μην ανοίξω το στόμα μου, γιατί…. άντε.
Ούτε η Μαργαριτούλα σου, με τη γιαλαντζί μαγκιά δεν θα μπορεί να σε παρηγορήσει.
                                                                                                                                                                                ΛΥΣΙΑΣ