ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΟΝΤΑΙ ΣΥΓΧΩΝΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ 'ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ ΟΧΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ'

Να 'μαστε που βγήκαν οι αποφάσεις του υπ. παιδείας.

Αυτό που ήθελαν σχεδόν το έχουν πετύχει.
Στης περιοχές που τα σχολεία έχουν συγχωνευτεί
ψάχνουν να βρουν δικαιολογία και επιχειρήματα
στο γιατί δίπλα ή παραπέρα δεν έκλεισε και μόνο υποβαθμίστηκε, γιατί πήγε εκεί και όχι εδώ.
Οι κοινωνίες που οι σχολικές τους μονάδες δεν έχουν θιχτεί κάνουν την πάπια σφυρίζουν αδιάφορα. Θυμάμαι λίγες βδομάδες
ς πριν μόνο από τις φήμες που ακουγόταν όλοι οι κάτοικοι του νομού ακόμη και οι τοπικοί άρχοντες ήταν μερικώς αν όχι πλήρως ενωμένοι για έναν κοινό αγώνα  'ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΩΣ ΕΧΟΥΝ'.

Τώρα πια ο καθένας μόνος.
Έχουν πλάκα αυτοί οι διορισμένοι από την κυβέρνηση σε έμμισθες θέσεις που έχουν ξεμείνει από επιχειρήματα , δεν μπορούν να απαντήσουν σε ερωτήματα απλά,  όπως γιατί πραγματικά κλείνει ένα σχολείο; Ξέρετε γιατί ; Γιατί διορίστηκαν απλά για να αμείβονται όχι για να έχουν άποψη. Σε αυτές της θέσεις ορίζονται άτομα υπάκουα, δεν θέλουν κάποιον που θα αντιδράσει, που θα έχει ιδέες, ή προτάσεις,  θέλουν το σκυλάκι που θα στηρίζει τις θέσεις του αφεντικού σωστές ή λάθος.  Ξέρουν ότι είναι με τους κακούς αλλά τους.......
ενδιαφέρει η τσέπη τους και όχι το κοινωνικό συμφέρων

Οι μεν ευνοούμενοι (ο Θεός να τους πει) αυτοί δλδ. που το σχολείο δεν κλείνει αλλά υποβαθμίζεται όπως στο δικό μου χωριό έχουν φάει το παραμύθι και νιώθουν κερδισμένοι.
Ποιοι νιώθουν κερδισμένοι εμείς που πριν δυο χρόνια για τον ίδιο λόγο, της υποβάθμισης τα βάλαμε με Θεούς και δαίμονες και εν τέλει καταφέραμε να κρατήσουμε το σχολειό μας σαν τριθέσιο.
Εδώ αναλαμβάνω την ευθύνη του χωριού μου που όχι μόνο δεν αντέδρασε στην υποβάθμιση αλλά δεν τάσσεται στο πλευρό όλων όσων αγωνίζονται για το αυτονόητο, μέσω των επίσημων φορέων συλλ. γονέων και κηδεμόνων  τοπικό συμβούλιο ακόμη και του πολιτιστικού συλλόγου,  δυστυχώς ώς τώρα  πλήρη αδιαφορία.
Δυστυχώς το κόλπο έπιασε και τα ίδια προβλήματα έχει όλη η Χώρα, πουθενά οργανωμένος κοινός αγώνας Δήμαρχοι παίρνουν αποφάσεις μόνο για των τόπο τους, μεμονωμένες διαμαρτυρίες με συμβολικά κλεισίματα δρόμων, καταλήψεις σχολείων, πρώην νομαρχείον, περιφερειών κ.τ.λ.

Αλήθεια που είναι οι φοιτητές με της  πάντα επίκαιρες ανησυχίες για την παιδεία;
Μάλλον είναι βολεμένοι , τους έχουν δώσει τα θέματα, πήραν την μεταγραφή που θελαν και δεν θέλουν να έρθουν σε κόντρα με το κόμμα για αργότερη εξυπηρέτηση
Και αυτή τη στιγμή απολαμβάνουν κάνα <<μπάφους>> σε κλειστό χώρο μια και επιτρέπετε το κόλλημα μυαλών.

Ως πότε θα επικρατεί αυτή η λογική αφού χάνω εγώ να χάσει και ο γείτονας;
Ως πότε ρε γείτονα αφού δεν χάνεις εσύ δεν ενδιαφέρεσαι για το γείτονά σου;
Το ίδιο γίνεται σε όλα τα θέματα, κλείνουν οι δρόμοι από τους αγρότες, φωνάζουν οι φορτηγατζήδες .
Κλείνουν οι δρόμοι πάλι από τους φορτηγατζήδες, άμεσα ή έμμεσα (λόγω έλλειψης καυσίμων) φωνάζουν οι παραγωγοί γιατί χαλάνε τα προϊόντα στις αποθήκες.
Μαχητής λέει ο Γκλέτσος, ναι αλλά μόνο για το σπίτι του, τώρα που οι αυριανοί ψηφοφόροι του δεν θα πληρώνουν διόδια είναι ευχαριστημένος, όλοι οι άλλοι να παν να ...(γι' αυτό μάλλον αυτομόλησε για να αγωνιστεί για την πάρτι του)
Φαύλος κύκλος.
Αμ'δε φταίει ο γείτονας, εμείς οι ίδιοι φταίμε.
Το σχολείο στο χωριό μου δεν έκλεισε φέτος αλλά θα κλείσει σε ένα ή δυο χρόνια να είστε σίγουροι.
Δεν θα φταίει άλλο χωριό αλλά το δικό μου. Όπως δεν φταίει κανένας γείτονας για το κακό που συντελείται  γύρω μας.
Όλη η Ελλάδα μια γειτονιά είναι , αλλά γειτονιά δεν είναι τα σπίτια, οι δρόμοι ή τα χωράφια. ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ .
Εκφράζω την συμπαράστασή μου στα χωριά που χάνουν το μέλλον τους από φέτος: ΓΑΒΡΟ, ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΥΣ, ΠΕΝΤΑΒΡΥΣΟ, ΙΕΡΟΠΗΓΗ, ΔΕΝΔΡΟΧΩΡΙ, ΚΛΕΙΣΟΥΡΑ συγνώμη για όσα δεν αναφέρω, καθώς και σε όλη την υπόλοιπη χώρα.
Καλώ όλους τους γείτονες στον κοινό αγώνα κατά των μέτρων του υπουργείου που θέλει να ετοιμάσει ένα σχολείο εργοστάσιο, για να το προσφέρει στα ανθρωποφάγα τέρατα του κεφαλαίου.


Για το Νομό Καστοριάς δείτε τον πίνακα στο σύνδεσμο παρακάτω  
σχολικές μονάδες της Καστοριάς 

πηγή zoistochorio