«Σκουπιδοπόλεμος» στην Πάτρα, με αποκλεισμό των διοδίων

Γράφει ο Μαγια  

Με δίωρο αποκλεισμό των διοδίων του Ρίου, αύριο στις 11 το πρωί, αντιδρά η δημοτική αρχή της Πάτρας στο ορατό, πλέον, ενδεχόμενο να πνιγεί η πόλη στα σκουπίδια. Στην κινητοποίηση δεν συμμετέχουν οι παρατάξεις της δημοτικής αντιπολίτευσης, επειδή διαφωνούν (η κάθε μία για τους δικούς της λόγους) με τη λύση που προτείνει η πλειοψηφία, ενώ ρήγμα προκλήθηκε στις τάξεις της τοπικής ΝΔ, με τον βουλευτή Ν. Νικολόπουλο, να τάσσεται αναφανδόν στο πλευρό της δημοτικής αρχής!

Εν τω μεταξύ, σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο Δ. Κατσικόπουλος, κατά του Ι. Δημαρά.
Χαρακτηρίζει την αυριανή κινητοποίηση στα διόδια «φιέστα», και τον ίδιο «υπάκουο μαθητή των καθοδηγητών του - Ν. Νικολόπουλου, Ν. Τσούκαλη, του ΣΥΝ και του ΛΑΟΣ». Τον....... κατηγορεί, δε, πως «για να εξυπηρετήσει συμφέροντα που πολύ καλά γνωρίζει, δεν διστάζει να εμπαίξει του κατοίκους της Πάτρας και να σπεκουλάρει πάνω στο πρόβλημα των κατοίκων της Ξερόλακας. (…) Προφανώς το μόνο που τον ενδιαφέρει, είναι πώς θα πάρει μέρος ή το σύνολο των 60 εκ. € που είναι εξασφαλισμένα για την κατασκευή του εργοστασίου διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, για να τα προσφέρει μέσα από αλχημείες ως μπαξίσι σε αυτούς που τον πατρονάρουν».
Ο αποκλεισμός των διοδίων είναι «το πρώτο βήμα αντίδρασης -κατά τον δήμαρχο Ι. Δημαρά-στην αυθαίρετη απαίτηση της υφυπουργού Εσωτερικών Θεοδώρας Τζάκρη για συνέχιση της λειτουργίας του ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας ο οποίος έχει υπερκορεστεί και δεν χωράει άλλα σκουπίδια , με αποτέλεσμα να υπάρχει άμεσος κίνδυνος για την ασφάλεια και την υγεία κατοίκων και εργαζομένων. Επίσης ο αποκλεισμός γίνεται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απαίτηση της υφυπουργού να προκηρυχθεί, όπως είχε εγκριθεί από το υπουργείο της τον Δεκέμβριο του 2010, το Εργοστάσιο Επεξεργασίας Απορριμμάτων που πρόκειται να κατασκευαστεί στην περιοχή Φλόκα, χωρίς να εξεταστούν τα σημεία για τα οποία υπάρχουν ενστάσεις, παρά το γεγονός ότι το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων αποφάσισε να αναθέσει στο Πανεπιστήμιο Πατρών και στο Τεχνικό Επιμελητήριο την εξέταση των ενστάσεων αλλά  και των όρων που υπάρχουν στα τεύχη δημοπράτησης, βάση των οποίων βαρύνονται  οι πολίτες με υπέρογκο κόστος καθώς τα τέλη της καθαριότητας είναι ανταποδοτικά. Ο Δήμος και οι κάτοικοι της Πάτρας ζητούν να δεχτεί η κυβέρνηση την λύση που προτείνει ο Δήμος για να μην μείνουν τα σκουπίδια στο κέντρο της πόλης»