Ζητείται επειγόντως ένας νέος, σύγχρονος πατριωτισμός!

Γράφει ο Καφενόβιος

Πόσο ολίγιστοι είναι οι κυβερνώντες φάνηκε (και) από τον επικοινωνιακό καυγά που «έστησαν» με τους εκπροσώπους των ξένων δανειστών και συνάμα δυναστών.
Η ίδια η κυβέρνηση παραδέχτηκε ότι, έκανε τη φασαρία επειδή τη συμφωνία για τα 50 δισεκ. την ανακοίνωσε η Τρόικα. Μάλιστα, ο Γ. Παπακωνσταντίνου, ετοιμαζόταν να ανακοινώσει ο ίδιος τη συμφωνία με την Τρόικα αμέσως μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του Ecofin.
Με άλλα λόγια το πρόβλημα ήταν ποιος θα ανακοινώσει την αρπαγή και όχι η ίδια η αρπαγή!
Οσον αφορά δε, στα περί «αξιοπρέπειας» και «αδιαπραγμάτευτων ορίων» της, αυτά είναι επικοινωνιακά ...........πυροτεχνήματα για εσωτερική κατανάλωση. Από τη στιγμή, που η κυβέρνηση ζήτησε ικέτιδα να υπαχθεί στο καθεστώς του Μνημονίου γνώριζε άριστα, εκ των προτέρων, ότι εκχωρούσε την κυριαρχία της πατρίδας.
Γιατί νομίζετε, οι πορτογάλοι και οι ισπανοί αντιστέκονται λυσσωδώς στις πιέσεις των γερμανών και της ΕΕ; Ηλίθιοι είναι, που δεν θέλουν ούτε να ακούσουν για τη βοήθεια του περιβόητου μηχανισμού στήριξης της ΕΕ;…
Ζητείται πατριωτισμός. Ενας νέος σύγχρονος πατριωτισμός, που θα βοηθήσει τη χώρα να αντιμετωπίσει τα προβλήματα και να βγει από την κρίση, που κυριολεκτικά απειλεί την ύπαρξή της, αν δεν αναστραφεί η φορά των πραγμάτων.