Ο Πρόεδρος των εργαζομένων στο Μετρό "γύρισε την πλάτη" στους βουλευτές

Κατά τη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής,ο Αντώνης Σταματόπουλος δήλωσε: "Αποχωρώ γιατί δεν μπορώ να μιλήσω με το μαχαίρι στο λαιμό. Θα καταθέσω υπόμνημα με τις απόψεις του Σωματείου και θα πάω να περιφρουρήσω την απεργία των εργαζομένων".

Η δήλωσή του προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Πρώτος πήρε τη σκυτάλη, ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Δημήτρης Ρέππας, που χαρακτήρισε τη στάση του εκπροσώπου των εργαζομένων "βαρύτατη προσβολή προς το κοινοβούλιο και τα κόμματα. Εδώ είναι ο χώρος του ελεύθερου διαλόγου. Συνδικαλιστής που δεν καταθέτει εδώ στη Βουλή τις απόψεις του σημαίνει ότι, είτε δεν πιστεύει στα επιχειρήματά του ή ότι αυτά που υπερασπίζεται δεν είναι αυτά που φανερώνει και ισχυρίζεται".

"Τους θεατρινισμούς σας να τους αφήσετε έξω από αυτή την αίθουσα. Ήρθατε εδώ να κάνετε τσαμπουκά;", δήλωσε από την πλευρά του ο βουλευτής της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Υποστήριξη από ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ

Για αξιοπρεπή στάση των εργαζομένων "ακόμα και αν σοκάρει τους 'καθωσπρέπει' που διυλίζουν τον κώνωπα" έκανε λόγο ο........ βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Παπακωνσταντίνου.

"Δεν είναι αντικοινοβουλευτισμός η συμπεριφορά του συνδικαλιστή όταν αισθάνεται να πιέζεται και όταν οι εργαζόμενοι απειλούνται, όπως καταγγέλλει, από τη διοίκηση με απολύσεις", σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανδρέας Μακρυπίδης κάλεσε τον εκπρόσωπο των εργαζομένων να μην αποχωρήσει και να καταθέσει τις απόψεις του στα μέλη του κοινοβουλίου. "Δεν απειλείστε από κανέναν. Εδώ είναι Βουλή και μιλάτε ελεύθερα. Μπορείτε να εκφράσετε ελεύθερα τις απόψεις σας όπως έχουν κληθεί να το κάνουν όλοι οι συνδικαλιστικοί φορείς", τόνισε.