Σε Ισοπαλία κατέληξε η Ημέρα της "Αποχώρησης" στην Αίγυπτο

Η «Ημέρα της Αναχώρησης», όπως ονόμασαν οι διαδηλωτές τη σημερινή ογκώδη συγκέντρωση κατά του Χόσνι Μουμπάρακ, πλησιάζει στο τέλος της με μία αμήχανη προσωρινή ισοπαλία, καθώς ο 82χρονος αιγύπτιος πρόεδρος δεν έδειξε καμία πρόθεση να εγκαταλείψει την εξουσία.

Περίπου 300.000 Αιγύπτιοι κατέκλυσαν την κεντρική πλατεία Ταχρίρ (Ελευθερίας) του Καΐρου αξιώνοντας την πτώση του καθεστώτος.

Διαδήλωσαν ειρηνικά, κυματίζοντας σημαίες της χώρας και τραγουδώντας τον εθνικό ύμνο. Δεκάδες χιλιάδες έχουν..........
παραμείνει στις θέσεις τους και αφού έπεσε το σκοτάδι.

Ανάλογες διαδηλώσεις έλαβαν χώρα και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Αιγύπτου, όπως η Αλεξάνδρεια και το Σουέζ, ενώ εκδηλώσεις συμπαράστασης πραγματοποιήθηκαν έξω από τις αιγυπτιακές πρεσβείες στο Λονδίνο και το Παρίσι.
Αυξημένη η παρουσία του στρατού, που ανέλαβε να κρατήσει μακριά τους υποστηρικτές του αιγυπτίου προέδρου οι οποίοι αποφάσισαν να κατέβουν και σήμερα στην πλατεία Ταχρίρ.

Στο στόχαστρο των φιλοκαθεστωτικών βρέθηκαν και πολλοί ξένοι δημοσιογράφοι καθώς και μέλη οργανώσεων υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η αιγυπτιακή κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ο στρατός έλαβε εντολές να συνδράμει και να προστατεύει τους ξένους δημοσιογράφους.
Παρακολουθήστε από το καφενείο σε συνεχή ενημέρωση τις εξλίξεις στην Αίγυπτο (εδώ)