Είτε «θα μας πούνε και μ….ες», είτε θα μας κάνουν όλους Τυνήσιους και Αιγύπτιους!

Γράφει ο Καφενόβιος

Μπροστά μας η κορύφωση της ελληνικής τραγωδίας. Η γερμανική συνταγή αξιώνει περισσότερο αίμα εργαζομένων, συνταξιούχων και μικρομεσαίων. Πλανώνται πλάνην οικτράν όσοι διαβλέπουν την παράταση της περιόδου αποπληρωμής των δανείων σαν «αναίμακτη σωτηρία» της ελληνικής οικονομίας.
Δεν θα αφήσουν κολυμπηθρόξυλο όρθιο…
Ηδη, οι Τροικανοί εμφανίζονται αποφασισμένοι για νέες ανατροπές σε αμοιβές και ωράρια εργασίας. Μετά την επίσκεψη των τεχνοκρατών στη «Νεογάλ» στη Δράμα, όπου εγκαταλείφθηκε, προς μεγάλη τους «ενόχληση», η αρχική συμφωνία για επιχειρησιακές συμβάσεις, ζητούν από την κυβέρνηση:
* Να ενισχυθεί η μερική απασχόληση και η εργασία σε βάρδιες, που σημαίνει ότι το 8ωρο θα το ......μοιράζονται 2 μισθωτοί, ενώ η ασφάλιση θα είναι με την ώρα και όχι τουλάχιστον 4ωρη.
* Να αρθούν τα εμπόδια για τη μεγαλύτερη χρήση των συμβολαίων ορισμένου χρόνου, που σημαίνει ότι ο εργοδότης θα μπορεί να «σπάει» μια 8μηνη ή και μεγαλύτερη σύμβαση χωρίς να καταβάλλει το σύνολο των μισθών έως τη λήξη της.
* Να περιοριστούν προς το 20% οι επικουρικές συντάξεις που ξεπερνούν το 30% των κύριων.
Την ίδια ώρα οι εταίροι συζητούν την επιμήκυνση της αποπληρωμής του χρέους των 110 δισ. Αυτό, όμως, προοιωνίζεται την επιβολή νέων σκληρών μέτρων, όπως περαιτέρω αποκοπή μισθών σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και νέα αύξηση φόρων.
Την Παρασκευή στη σύνοδο κορυφής θα παρουσιασθεί το γερμανικής επινόησης πλαίσιο της …αιώνιας λιτότητας.
Και εμείς, τι κάνουμε εμείς;
Να δείτε, που είτε «θα μας πούνε και μ….ες», είτε θα μας κάνουν όλους Τυνήσιους και Αιγύπτιους!