Εμφύλιες συγκρούσεις στην Αίγυπτο.

Χιλιάδες υποστηρικτές του Μουμπάρακ επιτέθηκαν σε Αιγύπτιους που διαδηλώνουν για ένατη ημέρα στην κεντρική πλατεία Ταχρίρ (Απελευθέρωσης), αξιώνοντας την πτώση του καθεστώτος. Ανταποκριτές διεθνών μέσων μεταδίδουν ότι υπάρχουν πολλοί τραυματίες και από τις δύο πλευρές.

Ο στρατός, ο οποίος αρχικά τήρησε ουδέτερη στάση, φέρεται κατά πληροφορίες να επενέβη στα επεισόδια, ενώ ακούστηκαν και πυροβολισμοί.

Φιλοκαθεστωτικοί κατέβηκαν για πρώτη φορά μαζικά σήμερα στους δρόμους του Καΐρου.

Οι υποστηρικτές του Μουμπάρακ «έσπασαν» ανθρώπινη αλυσίδα που είχαν σχηματίσει οι διαδηλωτές στην............ πλατεία Ταχρίρ. Εισέβαλαν στην πλατεία πάνω σε άλογα και καμήλες κραδαίνοντας ρόπαλα και μαστίγια. Έσκισαν αφίσες κατά του Μουμπάρακ και ενεπλάκησαν σε μάχες σώμα με σώμα με τους διαδηλωτές.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια μετέδωσε ότι αρκετοί δημοσιογράφοι του δέχθηκαν επίθεση από φιλοκυβερνητικούς διαδηλωτές, οι οποίοι κατέστρεψαν εξοπλισμό των δημοσιογράφων.

Συγκρούσεις μεταξύ φιλοκαθεστωτικών και αντικυβερνητικών σημειώθηκαν το πρωί και στην Αλεξάνδρεια.

Ο Μοχάμεντ Ελ-Μπαραντέι μίλησε στο BBC δηλώνοντας εξαιρετικά ανήσυχος για το ενδεχόμενο να υπάρξει λουτρό αίματος, επανέλαβε ότι ο Χόσνι Μουμπάρακ πρέπει να αποχωρήσει και κατήγγειλε τις «τακτικές εκφοβισμού του εγκληματικού καθεστώτος».

Το υπουργείο Εσωτερικών αρνήθηκε ότι στις βίαιες συγκρούσεις συμμετέχουν αστυνομικοί με πολιτικά. Αποφασισμένοι να παραμείνουν στην πλατεία Ταχρίρ δήλωσαν από την πλευρά τους οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές.