Επαναστάτησαν για το «1821» οι Καλαβρυτινοί!

Γράφει ο Μαγια
 
«Φωτιές» άναψε στα Καλάβρυτα το πολυσυζητημένο ντοκιμαντέρ της τηλεόρασης του «ΣΚΑΙ» με τίτλο «1821», ενώ πυροδότησε αντιδράσεις και μεταξύ αχαιών της διασποράς. Αιτία, η αμφισβήτηση την επικρατούσας εκδοχής ότι, η Επανάσταση του 1821 ξεκίνησε από τα Καλάβρυτα και η αναφορά περί θρύλου της ύψωσης του λάβαρου στην Αγία Λαύρα.
Οι Καλαβρυτινοί διαμαρτύρονται, υποστηρίζοντας πως πρόκειται για «ανυπόστατους ισχυρισμούς, που δεν τεκμηριώνονται επιστημονικά και ιστορικά», για «παραχάραξη της ιστορίας, που έχει τις ρίζες της σε σκοτεινά κέντρα» και τονίζουν ότι, αυτή η προσπάθεια «να ξαναγραφεί η ιστορία» δεν θα βρει έδαφος στην παιδεία και τη συνείδηση των Ελλήνων.
Ο παρουσιαστής της παραγωγής, συγγραφέας ............
Πέτρος Τατσόπουλος, ανέφερε ότι ο Ελληνικός ξεσηκωμός σημειώθηκε ταυτόχρονα σε πολλά μέρη της Πελοποννήσου και ότι, στις 25 Μαρτίου 1821 δεν βρίσκονταν καν στα Καλάβρυτα, ούτε ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης ούτε ο Παλαιών Πατρών Γερμανός, που η ιστορία όπως την διδαχθήκαμε στα σχολεία τον εμφανίζει να ορκίζει τους αγωνιστές, να ευλογεί τον αγώνα και να κηρύσσει την έναρξη της Επανάστασης.
Από το στόχαστρο των Καλαβρυτινών δεν ξεφεύγει, ούτε η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας, η οποία είναι χορηγός της ιστορικής σειράς.
Ο  πρόεδρος του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου της Πάτρας Αθ. Φραντζής, δήλωσε ότι, ήδη υπάρχει συντονισμός τόσο με του Καλαβρυτινούς της Αμερικής, όσο και της Αυστραλίας, ώστε να υπάρξει παγκόσμια κινητοποίηση και δεν αποκλείει να γίνει μαζική ανάληψη των καταθέσεων από τους Καλαβρυτινούς όλου του κόσμου!