Η συνέχεια στα δικαστήρια μεταξύ Πανάρετου και πανεπιστημιακών

Στα δικαστήρια θα δοθεί η συνέχεια της αντιπαράθεσης των πανεπιστημιακών με τον υφυπουργό Παιδείας κ. Γιάννη Πανάρετο. Στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας, από το οποίο ο υφυπουργός ζήτησε την πειθαρχική δίωξη όλων των μελών του προηγούμενου πρυτανικού συμβουλίου, οι καθηγητές απειλούν να προσφύγουν ενάντιον του στη Δικαιοσύνη.

«Ας μου κάνουν αγωγή» απαντάει, με δήλωσή του στο «Βήμα» ο κ. Πανάρετος, εξηγώντας ότι το αίτημά του για άσκηση πειθαρχικών διώξεων βασίζεται στις εκθέσεις των αρμοδίων ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, που διαπίστωσαν μη σύννομη ανάθεση υπηρεσιών καθαριότητας αλλά και τη μη συμμόρφωση σε δικαστική απόφαση.

«Η κατηγορία εναντίον μας είναι ότι καθυστερήσαμε να εφαρμόσουμε δικαστική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία έφτασε με τρεις μήνες καθυστέρηση στο πανεπιστήμιο και στη συνέχεια μεσολάβησαν οι διακοπές του καλοκαιριού», λέει στο «Βήμα» ο........... πρώην αντιπρύτανης του Ιδρύματος κ. Στ.Κατρανίδης.

«Γιατί οδηγούμαστε σε μια αντιμετώπιση με έντονα στοιχεία διαπόμπευσης χωρίς μια προσπάθεια να ζητηθούν από μεριάς του υπουργείου Παιδείας περαιτέρω εξηγήσεις, είτε από την παρελθούσα είτε από την παρούσα πανεπιστημιακή αρχή;» αναρωτιέται ο κ. Κατρανίδης. «Και τι απομένει στα μέλη του πρώην πρυτανικού συμβουλίου του πανεπιστημίου Μακεδονίας, από την άσκηση κάθε ένδικου μέσου για την προάσπιση της τιμής και της αξιοπρέπειάς τους;»
καταλήγει.
Αλλωστε, όπως παρατηρεί ο πρώην αντιπρύτανης, «από την υπόθεση αυτή δεν ζημιώθηκε το δημόσιο· αντίθετα επωφελήθηκε, καθώς με την νέα σύμβαση που έγινε εξοικονομήθηκαν πολλές χιλιάδες ευρώ».
Η δικαστική απόφαση για το θέμα υποχρέωνε την προηγούμενη διοίκηση του Ιδρύματος να ακυρώσει το αποτέλεσμα διαγωνισμού για την ανάθεση του έργου της καθαριότητας, καθώς ο ένας από τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό είχε προσφύγει στην δικαισύνη. Ωστόσο οι πρυτανικές αρχές έχουν προσφύγει κατά του πορίσματος αυτού στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Ο νυν πρύτανης του Ιδρύματος κ. Ι. Χατζηδημητρίου δηλώνει για το θέμα, ότι δεν θα προβεί σε καμία κίνηση προτού εκδοθεί η τελική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. «Το σχετικό έγγραφο για την πειθαρχική δίωξη δεν έχει σταλεί ακόμη από το υπουργείο Παιδείας στο πανεπιστήμιό μας» δηλώνει. «Φυσικά δεν μπορούμε να αρνηθούμε ένα αίτημα του υπουργείου Παιδείας, αλλά κατά την γνώμη μου δεν υφίσταται θέμα παρατυπίας»...