Μετά την γκάφα ελεύθερη η Γερμανίδα

Ελεύθερη αφέθηκε μετά την απολογία της η 27χρονη Γερμανίδα καθηγήτρια ξένων γλωσσών, που είχε συλληφθεί την προηγούμενη Παρασκευή με την κατηγορία της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση.

Εισαγγελέας και ανακρίτρια διαφώνησαν για την προφυλάκισή της, με αποτέλεσμα να αφεθεί ελεύθερη και για την κράτησή της να αποφανθεί τις επόμενες μέρες το Συμβούλιο Εφετών.

Αντιθέτως, προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι τέσσερις συγκατηγορούμενοί της.
Στην προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα επιδόθηκε με ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ, σχετικά με την γκάφα της .......επίσημης διαρροής περί «τρομοκρατικού» παρελθόντος της μητέρας της συλληφθείσας την προηγούμενη Παρασκευή, Μαρί Φέι Μέγιερ.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, σημειώνεται, μεταξύ άλλων, ότι η πληροφορία περί μητέρας πρώην μέλους της RAF δόθηκε στη δημοσιότητα, πρόωρα, προκειμένου... να προληφθεί η δημιουργία εντυπώσεων από εμπλοκή μέλους της RAF λόγω καταρχήν ταύτισης στοιχείων ταυτότητας.
Προσπαθώντας κάποιος να ερμηνεύσει τα ελληνικά(;) που χρησιμοποιούνται στη σχετική ανακοίνωση, καταλαβαίνει δηλαδή ότι η ΕΛΑΣ είχε την αδιασταύρωτη υποψία περί σχέσης της 27χρονης γερμανίδας καθηγήτριας ξένων γλωσσών, λόγω συνωνυμίας, και για να μην μπερδευτούν οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ που τυχόν θυμούνταν το όνομα Μέγιερ από τη RAF, τους έδωσε... η ίδια τη λάθος πληροφορία!

Αναλυτικά η ανακοίνωση - μνημείο του γραφείου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας: «Στο πλαίσιο των ερευνών για την ταυτότητα των υπόπτων και προκειμένου να μην δημιουργηθούν εσφαλμένες εντυπώσεις, όσον αφορά στην τυχόν σχέση άλλων ατόμων με την υπόθεση που ερευνάται από την Αντιτρομοκρατική, έγινε άτυπη ενημέρωση. Στην ενημέρωση αυτή αναφερόταν ότι η μητέρα της συλληφθείσας είναι μέλος της RAF, που όμως ουδεμία σχέση έχει με την υπόθεση. Στη διαδικασία αυτή υπήρξε πρόωρα η άτυπη ενημέρωση όσον αφορά μόνο τα στοιχεία της μητέρας προκειμένου, όπως προαναφέρεται, να προληφθεί η δημιουργία εντυπώσεων από εμπλοκή μέλους της RAF, λόγω καταρχήν ταύτισης στοιχείων ταυτότητας».

Οποιος μπορέσει να εξηγήσει την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ μπράβο του. Και μη χειρότερα να λέμε