Τα πράγματα αλλάζουν για τη Ντόρα. Όχι όμως προς το καλύτερο.!

Παρακολουθώντας κανείς από το διαδίκτυο (προβλήθηκε live) την πρώτη συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, το μεσημέρι του Σαββάτου, δεν μπορούσε να αντισταθεί στον πειρασμό να ανακαλέσει μνήμες από το παρελθόν, να κάνει τις συγκρίσεις με το σήμερα, και να μελαγχολήσει.
Τα πράγματα έχουν αλλάξει για τη Ντόρα Μπακογιάννη. Ίσως να άλλαξε και η ίδια. Άλλαξε ωστόσο σίγουρα το πώς αυτοτοποθετείται η Ντόρα στο σημερινό πολιτικό γίγνεσθαι. Και το πώς επηρεάζουν οι κινήσεις της τους υπόλοιπους παίκτες της σκακιέρας...
Η "Μεγάλη Κεντροδεξιά", την οποία επαγγελόταν και στις ομιλίες της στη διάρκεια της εσωκομματικής μάχης με τον Αντώνη Σαμαρά, ανήκει στο παρελθόν. Η συνεδρίαση των μελών της Δημοκρατικής Συμμαχίας έγινε σε μια μικρή αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου των Αθηνών. Και αν εξαιρέσει κανείς την απευθείας μετάδοση από το διαδίκτυο, τίποτα το καινούριο, τίποτα το διαφορετικό, τίποτα το αισιόδοξο για το άλλοτε πιο προβεβλημένο στέλεχος της Κεντροδεξιάς.
Η Ντόρα μίλησε στα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του πρώτου Συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Πόσοι είναι αυτοί; 113! Αριθμός που κάθε άλλο παραπέμπει σε "νοικοκυρεμένη" προσέγγιση του αντικειμένου. Ποιος είναι πρόεδρος της Επιτροπής; Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης. Δηλαδή, ένα από τα πρόσωπα που ακόμη και φίλοι της Ντόρας Μπακογιάννη χρεώνουν μεγάλο μερίδιο της ήττας της 29ης Νοεμβρίου 2009. Είναι και πάλι εδώ. Και μάλιστα, πιο προβεβλημένος από ποτέ.
Και τα υπόλοιπα πρόσωπα που πήραν τον λόγο όμως, δεν παρέπεμπαν στο φρέσκο, το διαφορετικό, το καινούριο που έχει επαγγελθεί η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Και όταν η έμπνευση και η δημιουργικότητα απουσιάζει από τους "στρατηγούς", άντε να πείσεις το ..."στράτευμα" να ακολουθήσει.
Επίλογος αυτού του διημέρου για τη Δημοκρατική Συμμαχία, ήταν οι δημοσκοπήσεις της "Alco" και το "Marc", για το "Πρώτο Θέμα" και το "Έθνος της Κυριακής" αντίστοιχα. Και στις δυο δημοσκοπήσεις, το ποσοστό της πρόθεσης ψήφου για τη Δημοκρατική Συμμαχία, κινείται οριακά κάτω από το 3%. Με τη στάθμιση, στους αναποφάσιστους και τα λευκά, η ΔΗΣΥ μπαίνει στη Βουλή. Προφανώς όμως όχι με τους όρους και τον αέρα πολιτικής ανατροπής που θα προσδοκούσε η Ντόρα Μπακογιάννη.
Είπαμε: Τα πράγματα άλλαξαν. Και μάλλον, όχι προς το καλύτερο για τη Ντόρα…