ένας στους τέσσερις !

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της έρευνας του διάσημου πανεπιστημίου UNIVERSITY of  DOWN PETRALONA , ένας στους τέσσερις ανθρώπους στη χώρα μας είναι ψυχικά ανισόρροπος. Κατ’ αναλογία οι δύο στους οκτώ είναι επίσης ανισόρροποι .
Έβλεπα στην τιβι τον «νέο» σουρεάλ* δήμαρχο Θεσσαλονίκης , ναι ντε αυτό το πουροτεκνό με το piercing , ναι αυτόν με τα τατουάζ την σέρτικια βαριά ομιλία, που και καλά είναι τόσο τρέντυ  στα ογδόντα του , που δεν καταδέχεται να ορκιστεί στο θεό που πιστεύει το σύνολο των συμπολιτών του , αυτοί που υποτίθεται ότι τον.......... ψήφισαν .
Και από την άλλη ο  τραχανοπλαγιάς , ο Θεούσος , ο νομάρχης της καρδιάς μας , της χολής και της ουροδόχου κύστεως μας , του παχέως εντέρου μας και του κόλον μας .
Ουδεμία σύγκρισις θα λέγαμε , αλλά από την άλλη τόσο διαφορετικοί μα τόσο ίδιοι . Ακραίοι ,πέρα και μακριά από αυτό που πιθανόν να ζητά ο λαός της Θεσσαλονίκης , δύο εργατικούς , μετριοπαθείς , καλοπροαίρετους και  όχι εγωπαθείς υπερήρωες ,που θρονιάζονται τα πορτοπαράθυρα του κάθε Μυτιά , και επιδίδονται σε παπαρομαχίες de la kol ** .
 
 *  Το σουρεαλιστικό, το παράξενο, το bizarre. Λέγεται και για πρόσωπα, αλλά πιο συχνά χαρακτηρίζει αλλόκοτες ή περίεργες καταστάσεις.
** του κόλον