Ο λαός και οι χορτάτοι ¨εκφραστές ¨ του

Γράφει ο Λυσίας

Μπορεί, ο Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη να χαρακτήρισε ¨βρεγμένες κότες¨, τους εσωκομματικούς του διαφωνούντες, εάν όμως έκανε, ένα φλας-μπακ, στην δική του πολιτική διαδρομή των τελευταίων τουλάχιστον ετών, θα διαπίστωνε, πόσο…..¨βρεγμένος κουραμπιές¨ είναι ο ίδιος.
Αυτός, ο πρώην…. διαφωνών με την πολιτική του Γιώργου Παπανδρέου και δυναμικά ταυτισμένος, με αυτήν του Ευάγγελου Βενιζέλου. Ενταγμένος στην ανατρεπτική ομάδα, προ διετίας, κατά του τότε αρχηγού του ΠΑΣΟΚ…..
Δηλαδή, όταν αυτός διαφωνεί με μια γραμμή, είναι πολιτική θέση.
Και όταν οι βουλευτές και τα κομματικά όργανα διαφωνούν, είναι κότες….. Και βρεγμένες μάλιστα.
Αναρωτιέμαι, εάν αυτός, ο Βενιζέλος, ο Χρυσοχοΐδης και κάποιοι άλλοι, ήταν εκτός κυβέρνησης, θα είχαν και τότε τις ίδιες απόψεις; Θα εξέφρασαν και τότε τις ίδιες θέσεις; Ή θα είχαν σηκώσει τη…............. σημαία της επανάστασής τους; Ως….. χορτάτοι λοιπόν, κρατούν σιγή ιχθύος, για να μην χάνουν μπουκιές.
Κι αυτά που λέει ο Υπουργός, είναι…. κουραφέξαλα.
Είπε ακόμα, σε εκείνη την ¨ιστορική συνέντευξή του: ¨ …..υπογραμμίζω όμως, ότι έχουμε βοηθήσει στη σωτηρία της χώρας. Και έχουμε βοηθήσει την Ελλάδα, να βρει έναν δρόμο……¨
Με ποιον τρόπο Υπουργέ την βοηθήσατε; Με δανεικά;  Με μια πρωτόγνωρη για τα ιστορικά δεδομένα υπερχρέωση ;
Και με αφανισμό της μεσαίας τάξης; Με πλήρη απαξίωση αυτής της γενιάς; Στερώντας τον λαό από τα πιο στοιχειώδη ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ αγαθά του; Βυθίζοντάς τον στην ανεργία και την απαξίωση; Για να μην στερήσετε από τις 50 γνωστές οικογένειες, τα…¨πεσκέσια¨ τους. Στραγγίζοντας κυριολεκτικά κάθε προοδευτική και αναπτυξιακή έννοια, από τον τόπο; Και αυτό το ονομάζεις, Υπουργέ ¨βοήθεια στη σωτηρία της χώρας¨;
Με ΔΑΝΕΙΚΑ; Σε ξαναρωτάω; Και με τις απειλές (τάχα) της πτώχευσης;
Θα πρέπει να ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ όλοι. Όχι μόνο για την ιστορική καταγραφή των γεγονότων, και την παρουσία σας μέσα σ’ αυτήν, αλλά και για το κακό που προκαλείτε, στην ανίσχυρη, στο να σας παρακολουθήσει, κοινωνία.
Κι αν εμείς, οι…. διαφωνούντες με αυτές τις τακτικές σας, είμαστε…. ¨βρεγμένες κότες¨, εσείς είστε συνειδητοί εγκληματίες κατά του λαού…..
                                                                                                                                                              ΛΥΣΙΑΣ