Σάλπι ο... λυτρωτής

Με… λυτρωτή τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη που σκόραρε στο 81ο λεπτό, ο ΠΑΟΚ επικράτησε με  2-1 της Skoda Ξάνθης στην Τούμπα και πλέον στρέφει την προσοχή του στο μεγάλο ντέρμπι με τον Άρη...
Το πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης πέρασε χωρίς κάτι το αξιοσημείωτο με τους γηπεδούχους να απειλούν για πρώτη φορά με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λίνο ενώ στο 19ο λεπτό ο Αθανασιάδης δεν μπόρεσε να νικήσει τον Γκσπούρνινγκ. Ακολούθησαν δύο καλές στιγμές που πέρασαν ανεκμετάλλευτες με τον Δημήτρη Σουάνη για τους «ακρίτες», για να έρθει το γκολ του Αθανασιάδη και να αλλάξει τις ισορροπίες...


O Βιεϊρίνια ύστερα από συρτή σέντρα, έστρωσε την μπάλα στον άσο του ΠΑΟΚ που έστειλε τη μπάλα στην κενή εστία για να δώσει το προβάδισμα στου γηπεδούχους, σκορ που έμεινε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του πρώτου μέρους. Η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου μπήκε δυνατά στην επανάληψη με σκοπό να ψάξει την ισοφάριση. 


Οι παίκτες του Μάκη Χάβου οπισθοχώρησαν αισθητά δίνοντας χώρους σε εκείνους της Ξάνθης. Στο 65’, στην πρώτη ουσιαστικά καλή στιγμή των φιλοξενούμενων στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης, ο Μάουρο Πόι εκμεταλλεύτηκε την ολιγωρία της άμυνας του ΠΑΟΚ και έφερε το παιχνίδι στα ίσια. 


Το τέρμα των «ακρίτων» ξύπνησε τους γηπεδούχους που άρχισαν να πιέζουν και με Βιεϊρίνια (67’) και Σαλπιγγίδη (70’ και 76’) έχασαν τρεις μεγάλες ευκαιρίες να πάρουν ξανά το προβάδισμα. Την λύση τελικά έδωσε ο «Σάλπι» που στο 81ο λεπτό και ύστερα από γύρισμα του Μπαλάφα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Γκσπούρνινγκ και έδωσε το «τρίποντο» στον «δικέφαλο» του βορρά. 


theplayer.gr