80 σκάνδαλα στην Υγεία μας στοίχισαν πάνω από 7 εκ. ευρώ!

Πάνω από επτά εκατομμύρια ευρώ «μπήκε» μέσα το δημόσιο και τα λεφτά του κοσμάκι κατέληξαν σε τσέπες επιτήδειων της υγείας που έκαναν τα πάντα για να «φάνε» όσο πιο πολλά μπορούσαν
Ο λόγος για δεκάδες υποθέσεις σκανδάλων που έχουν να κάνουν με διαγωνισμούς για αναλώσιμα υλικά, οστικά και άλλα μοσχεύματα, παράνομες συνταγογραφήσεις γιατρών αλλά και λειτουργία ιδιωτικών θεραπευτηρίων ενώ είχε διαταχθεί η διακοπή της λειτουργίας τους!

Τις υποθέσεις αυτές έστειλαν οι επικεφαλής του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) στον υπουργό Υγείας κ. Α. Λοβέρδο αλλά στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές «λόγω ύπαρξης αποχρωσών ενδείξεων διάπραξης ποινικών αδικημάτων».Στις εν λόγω υποθέσεις δεν συμπεριλαμβάνονται 72 πορίσματα ελέγχου 302 συμβάσεων μεταξύ της Siemens και νοσοκομείων τα οποία μετά την υποβολή τους από το ΣΕΥΥΠ στον πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής διαβιβάστηκαν από τον ίδιο στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου...

Συνοπτικά το 2010 ογδόντα από τα πορίσματα ελέγχου διαβιβάσθηκαν στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές, ενώ 24 διαβιβάσθηκαν στο Ελεγκτικό Συνέδριο μετά από τον καταλογισμό από τους Επιθεωρητές της ζημίας του Δημοσίου. Η συνολική καταλογισθείσα ζημιά του Δημοσίου για τα πιο πάνω πορίσματα ανέρχεται στο ποσό των 7.332.866 ευρώ, ενώ από τους ελέγχους στις κάρτες μετακίνησης των ατόμων με αναπηρία, που εκδίδονται σε συνεργασία με τα ΚΤΕΛ, εξοικονομήθηκαν από επιστροφές περίπου 2.500.000 ευρώ.

Χαρακτηριστικά αναφέρονται οι ακόλουθες περιπτώσεις:

-Στο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο», στη Νευροχειρουργική και
 Ορθοπαιδική Κλινική, ο έλεγχος των επιθεωρητών αφορούσε την τήρηση διαχειριστικών διαδικασιών υλοποίησης των συμβάσεων ορθοπαιδικού υλικού. Η ζημιά ως σήμερα ανέρχεται σε 1.500.000 ευρώ (βρίσκεται σε εξέλιξη για ανάδειξη μεγαλύτερης οικονομικής ζημιάς). Η υπόθεση εστάλη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης._ ---Στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης έγινε έλεγχος σε διαγωνισμούς αναλώσιμων υλικών χειρουργείου, υγειονομικού υλικού, συσκευών - οργάνων ιατρονοσηλείας και επιδεσμικού υλικού. Η ζημιά από τις παραβάσεις που εντοπίστηκαν ανέρχεται σε 974.676,17 ευρώ. Η υπόθεση έχει σταλεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης._ --Στο Νοσοκομείο Καβάλας, στη Νευροχειρουργική Κλινική, έγινε έλεγχος σχετικά με τη χρήση οστικών μοσχευμάτων σε επεμβάσεις σπονδυλοδεσίας.Η ζημιά ανέρχεται στο ποσό των 830.803,8 ευρώ. Η υπόθεση έχει σταλεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καβάλας.


star.gr