Νέα Κυβέρνηση στην Αίγυπτο. 74 νεκροί μεταδίδει το Αλ Τζαζίρα. Συνεχής ενημέρωση

Παραιτήθηκε η κυβέρνηση της Αιγύπτου, όπως μετέδωσε πριν από λίγο η κρατική τηλεόραση της χώρας και μέσα στην ημέρα αναμένεται από τον αιγύπτιο πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ να σχηματίσει τη νέα κυβέρνηση. Χθες το βράδυ ο κ. Μουμπάρακ, στην πρώτη του ομιλία προς το έθνος από το ξέσπασμα των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, κάλεσε να........
υπάρξει ηρεμία και υποσχέθηκε σημαντικές μεταρρυθμίσεις, ενώ οι αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις απηύθυναν έκκληση στους πολίτες να μη συγκεντρώνονται σε ομάδες και να τηρήσουν την απαγόρευση κυκλοφορίας.
Υπό πολιορκία το υπουργείο ΕσωτερικώνΠερίπου 1.000 Αιγύπτιοι προσπαθούν να εισέλθουν αυτή την ώρα με τη βία στο υπουργείο Εσωτερικών της χώρας στο Κάιρο, όπως μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ-Τζαζίρα, το οποίο προσθέτει ότι η αστυνομία άνοιξε πυρ εναντίον τους.
Λίγες ώρες μετά την πτώση της κυβέρνησης οι δρόμοι γεμίζουν ξανά. Δεκάδες χιλιάδες κόσμου διαδηλώνουν αυτή την ώρα ειρηνικά, με τον στρατό να παρακολουθεί από απόσταση και χωρίς να χρειάζεται, μέχρι στιγμής, να επέμβει. Οι διαδηλωτές απαιτούν την παραίτηση του Χόσνι Μουμπάρακ, φωνάζοντας «Φύγε, φύγε» και «Μουμπάρακ παραιτήσου». Το κλίμα προς το παρόν δεν «μυρίζει μπαρούτι» και μάλιστα ένας στρατιωτικός κατέβηκε να διαμαρτυρηθεί μαζί με το συγκεντρωμένο πλήθος, το οποίο τον ανέβασε στους ώμους του αμέσως μόλις έσκισε δημοσίως μια φωτογραφία του κ. Μουμπάρακ.
Τριάντα πέντε νεκροί και πάνω από 2.250 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής τραγικός απολογισμός των ταραχών στην Αίγυπτο, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ωστόσο πως ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά, προσθέτοντας πως από τις βίαιες διαδηλώσεις των τελευταίων ημερών τραυματίστηκαν 750 αστυνομικοί και πάνω από 1.500 πολίτες. Το πρακτορείο Reuters όμως, σύμφωνα με τις πηγές του, ανεβάζει τους νεκρούς σε 74, ενώ όπως μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα, ο ανταποκριτής του στην Αλεξάνδρεια είδε πάνω από 20 πτώματα σε κεντρικά σημεία της αιγυπτιακής πόλης.