ΟΙ 48 ώρες που θα κρίνουν την Ελληνική Οικονομία

Με στόχο την εξασφάλιση της επιμήκυνσης του δανείου των 110 δισ. ευρώ και ενδεχόμενης μείωσης του επιτοκίου, αναχωρεί για τις Βρυξέλλες ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου για τις συνεδριάσεις του Eurogroup την Δευτέρα και του Ecofin την Τρίτη.
Το κλίμα είναι θετικό μετά και τη δέσμευση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ότι η Ευρώπη θα συζητήσει την επιμήκυνση των δανείων που έχει λάβει η Ελλάδα. «Εχουμε υποσχεθεί ότι, στις αρχές του 2011, θα συζητήσουμε την παράταση του χρονοδιαγράμματος αποπληρωμής των δανείων», διευκρίνισε ο κ. Σόιμπλε.
Σε συνέντευξη του σε κυριακάτικη εφημερίδα, ο κ. Παπακωνσταντίνου υποστηρίζει επίσης, πως «η επικίνδυνη συσσώρευση χρεολυσίων στα δύο-τρία χρόνια μετά το 2013, λόγω των αποπληρωμών των δανείων του μηχανισμού, που βλέπουν όλοι οι αναλυτές, ανατρέπεται με την κατανόηση της ανάγκης για .........μεγαλύτερους χρόνους αποπληρωμής, που υλοποιήθηκε στο δάνειο της Ιρλανδίας και θα ακολουθήσει -όπως σημειώνει- για την Ελλάδα, βελτιώνοντας σημαντικά το προφίλ των αποπληρωμών μας στο μέλλον».