Καμικάζι σκότωσε 21 Χριστιανούς στην Αλεξάνδρεια

Ένας καμικάζι εκτός Αιγύπτου ήταν, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των Αρχών, ο δράστης της επίθεσης που κόστισε τη ζωή σε 21 ανθρώπους έξω από μία χριστιανική εκκλησία στην Αλεξάνδρεια.


Η έκρηξη δεν προήλθε από σταθμευμένο όχημα, αναφέρει ανακοίνωση της κυβέρνησης. «Είναι πιθανό τον μηχανισμό που εξερράγη να τον έφερε πάνω του ο δράστης που σκοτώθηκε μαζί με τους υπόλοιπους», επισημαίνεται στη δήλωση.Οι περιστάσεις αυτής και άλλων πρόσφατων επιθέσεων «καταδεικνύουν ξεκάθαρα ότι ξένα στοιχεία ανέλαβαν το σχεδιασμό και την εκτέλεσή τους» καταλήγει η ανακοίνωση...
Η πρώτη εκτίμηση των Αρχών ήταν ότι η έκρηξη, που τραυμάτισε 43 πιστούς που αποχωρούσαν από την εκκλησία μετά τη λειτουργία της πρωτοχρονιάς, είχε προκληθεί από βόμβα που είχε τοποθετηθεί σε σταθμευμένο αυτοκίνητο.


Εκατοντάδες Χριστιανοί βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν μετά την επίθεση. Ακολούθησε πετροπόλεμος μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων ενώ πυρπολήθηκαν και κάποια αυτοκίνητα. Οι Χριστιανοί αντιπροσωπεύουν περίπου το 10% του πληθυσμού σε μια χώρα 79 εκατομμυρίων.


TANEA