Bloomberg: Αναπόφευκτη η αναδιάρθρωση του χρέους

Σύμφωνα με νέο δημοσίευμα του οικονομικού δικτύου Bloomberg, η Ελλάδα θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε  αναδιάρθρωση του χρέους της, ακόμη και αν επιτύχει την επιμήκυνση της αποπληρωμής των δανείων της.

 Επικαλούμενο δηλώσεις αναλυτών, το Bloomberg, τονίζει ότι «η ελληνική οικονομία συνεχίζει να βουλιάζει στην ύφεση».



«Θα ήταν λάθος να αποκλείσουμε την πιθανότητα της αναδιάρθρωσης του χρέους. Η Ελλάδα αντιμετωπίζει διαρθρωτικής φύσεως προβλήματα» εκτιμά ο John Stopford, από την Investec Asset Management.



Σύμφωνα με το Bloomberg, η Ελλάδα δεν έχει καταφέρει να ανταποκριθεί στις προβλέψεις, κατά τους πρώτους 10 μήνες του 2010. Αύξηση των πωλήσεων, των τσιγάρων και των φόρων αλκοόλ θεσπίστηκαν για την ενίσχυση της έσοδα κατά 13,7 τοις.........
εκατό φέτος. Ο στόχος αυτός ήταν κομμένα σε 8,7 εκατοστιαίες μονάδες τον Οκτώβριο και σε 6 τοις εκατό τον περασμένο μήνα.


«Μια επιμήκυνση της αποπληρωμής των δανείων θα αποτελούσε αναμφίβολα μια θετική εξέλιξη για την Ελλάδα, ωστόσο δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο η χώρα να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της, καθώς ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός αποτελεί έναν πραγματικό κίνδυνο» επισημαίνει από την πλευρά του ο Mohit Kumar από την Deutsche Bank.
Επίκαιρα