Ωρα µετατάξεων στο Δηµόσιο

Ριζικές ανακατατάξεις στο Δηµόσιο, µε µαζικές µετατάξεις υπαλλήλων και νέες συγχωνεύσεις ή καταργήσεις υπηρεσιών, ετοιµάζει το υπουργείοΕσωτερικών στο πλαίσιο του «Καλλικράτη» στο κράτος που θα τεθεί σε εφαρµογή µε το νέο έτος.
Θέµα ηµερώνείναι η αποστολή εγκυκλίου µε την οποίαθα καλούνται όλοι οιφορείς του Δηµοσίου να προχωρήσουν σε αναλυτική καταγραφή του προσωπικού που υπηρετεί σε αυτούς καθώς και τις θέσεις και ειδικότητες όπου έχουντοποθετηθεί. Παράλληλα, θα ζητηθούν και στοιχεία σχετικά µε τιςανάγκες που έχουν για προσωπικό και οι οποίες θα µπορούσαν να καλυφθούν µε µετατάξεις ή για τυχόν πλεονάζονπροσωπικό που µπορεί να διατεθεί σε άλλες υπηρεσίες...
 Η διαδικασία αυτή θασυνοδευτεί και από την καταγραφή των διαφόρων δηµοσίων υπηρεσιών και τη µελέτη για την αναγκαιότητα ή µη ύπαρξής τους – όπως αναφέρεται σήµερα, υπάρχουν δεκάδες νεκρά τµήµατα, τα οποία δηλαδή είτε δεν διαθέτουν πλέον αντικείµενο είτε δεν έχουν καθόλου υπαλλήλους, παρά µόνο προϊσταµένους.

Ηδη έχει ανατεθείη εκπόνηση «Λευκής Βίβλου» γιατην αναµόρφωση του κράτους, που στοχεύει στη δηµιουργία επιτελικού κράτους και περιλαµβάνει δράσεις από τη διαµόρφωση νέας δοµής στα υπουργεία και τις υπηρεσίες και την ανακατανοµή και τοποθέτηση των υπαλλήλων στη νέα δοµή µέχρι την απογραφή της κτιριακής υποδοµής του Δηµοσίου.

TANEA