Άγνωστη ακόμα η σύνθεση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας

Δυο ημέρες πριν την ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας και ακόμα δεν υπάρχει οριστική εικόνα για την σύνθεσή του.Ο συνδυασμός «Επιμένουμε Αθήνα» του Γιώργου Αμυρά έχασε μία έδρα μετά τη νέα, διορθωμένη απόφαση που εκδόθηκε από το Πρωτοδικείο Αθηνών, και απειλεί μάλιστα να «παγώσει» την ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου.


Ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Αμυράς δήλωσε μάλιστα ότι μελετά να προσφύγει σε ασφαλιστικά μέτρα και ένσταση κατά της διορθωτικής απόφασης.«Είναι παράλογο εμείς με 7,4% να έχουμε ένα σύμβουλο και ο επόμενος συνδυασμός με 5,8% ("Ανοιχτή Πόλη") να έχει δύο» λέει...

Υπενθυμίζεται ότι η «πρώτη» δικαστική απόφαση επικύρωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων στον Δήμο της Αθήνας προκάλεσε τεράστια αναταραχή γιατί έβγαζε επιτυχόντες με βάση τις ψήφους σε όλη την Αθήνα και όχι ανά διαμέρισμα.Για τον συνδυασμό Αμυρά, το πρόβλημα ξεκίνησε από την έλλειψη υποψήφιου συμβούλου στο 7ο διαμέρισμα όπου ο συνδυασμός είχε τη μεγαλύτερη δύναμη.


Το δικαστήριο αρχικώς μετέφερε την έδρα σε άλλο διαμέρισμα και με τη διορθωμένη την αφήνει κενή.Πρόβλημα αντιμετώπισε και η πλειοψηφούσα παράταξη Καμίνη.Με βάση τη διορθωμένη απόφαση εκλέγονται στις τελευταίες θέσεις οι Σάντυ Μπιλιάνη, Ν. Κόκκινος και Α. Βαρελάς, ενώ αρχικώς είχαν ανακηρυχθεί επιτυχόντες οι Επ. Λαμπρακάκης, Β. Αγγελόπουλος και Σπ. Φράγκος.Στην παράταξη Κακλαμάνη ανακηρύσσονται στη διορθωμένη οι Α. Σπυράκος και Ε. Κολλάτος, ενώ στην πρώτη οι Ν. Αβραμίδης και Β. Κορομάντζος.


TANEA