Πανηγυρική πρόκριση του ΠΑΟΚ στο Ζάγκρεμπ

Του αρκούσε μια ισοπαλία, αλλά επέστρεψε τα ξημερώματα από το Ζάγκρεμπ θριαμβευτής. Ο ΠΑΟΚ πέτυχε το βράδυ της Τετάρτης πανηγυρική πρόκριση στους “32” του Γιουρόπα Λιγκ κερδίζοντας στο Ζάγκρεμπ με 1-0 τη Ντιναμό, χάρη σε γκολ που σημείωσε στο 60ο λεπτό ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης.
H ομάδα του ΠΑΟΚ επέστρεψε τα ξημερώματα και στο αεροδρόμιο "Μακεδονία", παρά το τσουχτερό κρύο αλλά και το χιόνι που έπεφτε τις πρώτες πρωϊνές ώρες, πάνω από 1.000 οπαδοί της ομάδας υποδέχτηκαν την αποστολή. Αποθέωσαν παίκτες (ιδιαιτέρως τον Σαλπιγγίδη), τον Μάκη Χάβο και τον Θοδωρή Ζαγοράκη, φώναζαν συνθήματα και ακολούθησαν το λεωφορείο κορνάροντας κατά τη διάρκεια της διαδρομής.

Ήταν μια πρόκριση παλικαρίσια, που μπορεί να δώσει την ώθηση στην ομάδα του “δικεφάλου” και στο πρωτάθλημα κι εκτός των άλλων του εξασφαλίζει σημαντικά οικονομικά έσοδα με τη συμμετοχή του στην....... επόμενη φάση. Ο ΠΑΟΚ πέρασε ως δεύτερος από τον 4ο όμιλο με 11 βαθμούς, ενώ η Βιγιαρεάλ που κέρδισε 2-1 στο Μπριζ τερμάτισε πρώτη με 12 βαθμούς. Η κλήρωση θα γίνει την Παρασκευή στη Νιόν της Ελβετίας.

Είναι η πρώτη φορά μάλιστα μετά από 37 χρόνια που ο ΠΑΟΚ θα παίξει την άνοιξη σε ευρωπαϊκή διογάνωση. Τη σεζόν 1973-74 απέκλεισε στο Κύπελλο Κυπελλούχων τη Λέγκια Βαρσοβίας στον πρώτο γύρο, κατόπιν στον δεύτερο τη Λιόν (με 4-0 στην Τούμπα) και αποκλείστηκε στα προημιτελικά τον Μάρτιο του '74 κόντρα στην πανίσχυρη Μίλαν, η οποία έφτασε στον τελικό όπου και έχασε από το Μαγδεμβούργο.

Στο πρώτο ημίχρονο κυριάρχησε κροατική ομάδα (ήθελε μόνο νίκη) και δημιούργησε αρκετές επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του ΠΑΟΚ. Η ελληνική ομάδα ισορρόπησε στο δεύτερο ημίχρονο και πέτυχε το “χρυσό” γκολ στο 60' με αριστερό σουτ του Σαλπιγγίδη, ύστερα από πάσα του Αθανασιάδη.