«Βάλτε, επιτέλους, έναν στη φυλακή»!!!

Γράφει ο Καφενόβιος

Δεν πάει άλλο με δαύτους! Μέχρι και οι τροικανοί απηύδησαν με το ασκέρι, που κυβερνά, την κατακαημένη τούτη χώρα σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία.

Οπως αποκαλύπτει η «Ελευθεροτυπία», οι εκπρόσωποι της Τρόικας κατέστησαν απολύτως σαφές στους πλέον αρμόδιους παράγοντες της ελληνικής Πολιτείας ότι, δεν μπορεί να συνεχιστεί η σημερινή κατάσταση, την οποία ανακαλύπτουν καθημερινά στους ελέγχους τους: κρυφά χρέη, προϋπολογισμοί που δεν εκτελούνται, φοροδιαφυγή που καλπάζει, σκάνδαλα που δεν τιμωρούνται παραδειγματικά. Απολύτως χαρακτηριστική είναι η φράση τους, «βάλτε, επιτέλους, έναν στη φυλακή».
Τελευταία, έχει αρχίσει να διοχετεύεται μέσα απ' τα πρόθυμα ΜΜΕ και συνεπώς να διαδίδεται, η άποψη ότι το «Μνημόνιο είναι και καλό». Διότι από μόνοι μας δεν μπορούσαμε να διορθώσουμε τα του οίκου μας, άρα καλώς όρισαν οι Υπατοι Αρμοστές, να μας διορθώσουν!
Αλήθεια, χρειαζόταν το Μνημόνιο για να περιοριστεί το φαγοπότι των λαμόγιων, να αντιμετωπιστεί η διαφθορά, να σταματήσουν οι αλόγιστες σπατάλες;
Χρειαζόταν το Μνημόνιο για να βελτιωθεί η λειτουργία των φοροεισπρακτικών μηχανισμών και να......... επιταχυνθεί η εκδίκαση φορολογικών υποθέσεων που εκκρεμούν; Χρειαζόταν το Μνημόνιο για να σταματήσει η φάμπρικα των συμβασιούχων, να κλείσουν κάποιες ευρωβόρες αλλά διακοσμητικές δημοτικές επιχειρήσεις και να γίνει η αναγκαία αναδιάρθρωση προσωπικού (μετατάξεις κ.λπ.) στον δημόσιο τομέα; Χρειαζόταν το Μνημόνιο για να... καταμετρηθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι, να γνωρίζει ο καθένας -όπως δικαιούται- πού και γιατί δαπανά το κράτος τα χρήματά του;
Χρειαζόταν το Μνημόνιο για να διευκολυνθεί η ίδρυση επιχειρήσεων και να σταματήσει η γελοία και καταστροφική διαδικασία των χιλιάδων υπογραφών; Αυτά και άλλα τόσα είναι -θα έπρεπε να είναι- αυτονόητα για όλους.
Ειδικά, για μια κυβέρνηση η οποία -διά στόματος πρωθυπουργού- διατείνεται ότι αψηφά το πολιτικό κόστος και κηρύσσει την επανάσταση του αυτονόητου!