Φιρμάτες....μαιμούδες αξίας 30 εκατ. ευρώ

Ντου  έκαναν οι ράμπο του ΣΔΟΕ την  παραμονή των Χριστουγέννων σε αποθήκες στο κέντρο της Αθήνας και βρέθηκαν μπροστά σε  ένα ...θησαυρό με  προϊόντα «μαϊμού». Μάλιστα σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις η αξία των προϊόντων αυτών κυμαίνεται μεταξύ 20 και 30 εκατ. ευρώ.
Από σινιέ τσάντες  και ρολόγια,  μέχρι αθλητικά παπούτσια και φόρμες γυμναστικής. Όλα πιστά αντίγραφα από πολύ γνωστές φίρμες που δύσκολα μπορούσε κανείς να διακρίνει ότι είναι απομιμήσεις.
Πιο αναλυτικά  έφοδος έγινε σε μία αποθήκη τριών επιπέδων  επί της οδού Σερβίων στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλη μία επί της οδού Μενάνδρου...

Στην αποθήκη στην οδό Σερβίων συνολικής έκτασης 1.000 και πλέον τετραγωνικών μέτρων βρέθηκαν πολλές εκατοντάδες σφραγισμένα κιβώτια.
Ήταν τόσο μεγάλος ο όγκος των παράνομων  εμπορευμάτων που για  την κατάσχεση τους επιστρατεύτηκε μία νταλίκα. Παράλληλα συνελήφθη και ο Κινέζος φύλακας της αποθήκης.
Σύμφωνα με πηγές του ΣΔΟΕ από τις αρχές Νοεμβρίου μέχρι σήμερα έχουν γίνει τουλάχιστον 10 έφοδοι σε αποθήκες με προϊόντα «μαϊμού» τα οποία διακινούν στις περισσότερες των περιπτώσεων κυκλώματα αλλοδαπών.
Το Σώμα ρίχνει το βάρος του στην εξάρθρωση των κυκλωμάτων αυτών που έχουν γεμίσει την αγορά με απομιμήσεις καθώς αφενός το Δημόσιο χάνει εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο από δασμούς και αφετέρου πλήττεται το νόμιμο εμπόριο το οποίο βρίσκεται σε κάμψη ελέω κρίσης.

newpost.gr