ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

 Γράφει ο Λεωνίδας Ορφανουδάκης

Αγαπητέ ΚΑΦΕΤΖΗ ,  με ένα  μήνυμα μου στα τέλη του Οκτώβρη  είχα στείλε σε εσένα και στον Μίκη Θεοδωράκη το  άρθρο μου  Ιερά Οδός το οποίο  και Δημοσίευσες  .  Ο Θεοδωράκης  που εισέπραξε από το άρθρο μου  την   λύπη και την απελπισία  μου για την κατάντια του τόπου μου έστειλε με μήνυμα μια  Πρόσκληση σε μια ομιλία  του στα πλαίσια  της πρωτοβουλίας  ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ .
Παρόλο που αυτή η πρόσκληση  στάλθηκε προσωπικά σε εμένα , θεωρώ ότι  απευθύνετε στον κάθε Έλληνα πατριώτη  που αγαπά την Ελλάδα και ανησυχεί για το μέλλον της και σε παρακαλώ να την δημοσιεύσεις όπως την ...........έλαβα και σου την αντιγράφω παρακάτω .
{ΜΙΚΗΣ  ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
 ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
 Ομιλία
 Τετάρτη  1  Δεκεμβρίου  2010
ώρα 12.00 το μεσημέρι
 Ίδρυμα ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ
(Πειραιώς 206, Ταύρος)
 Είσοδος ελεύθερη}
 Παράλληλα όμως θα σημειώσω εδώ πως όταν έγραψα παλαιότερα  ότι  , μέσα σε αυτή την πρωτοφανή κρίση που περνάμε  ,  «Είναι καιρός  κάποιος με μεγάλο ηθικό ανάστημα να βγει μπροστά ! Που είναι Κριμένοι όλοι τους ?»  δεν εννοούσα τον Μίκη Θεοδωράκη του οποίου  το μεγάλο ηθικό ανάστημα είναι  αναμφισβήτητο όπως και  η ψυχική του ορμή και δύναμη .  Η μεγάλη του διάθεση  όμως  να είναι με τον αγώνα του χρήσιμος στο λαό , είναι πλέον ασύμβατη με τις βιολογικές του δυνατότητες . Στο κάτω –κάτω όπως έγραψα  και αλλού (αφήσετε ήσυχο τον Μίκη αρκετά έκανε για την πατρίδα και τον λαό , αυτός το χρέος του το έκανε και με το παραπάνω) και τελείωνα γράφοντας    .  Εγώ «Ντρέπομαι να ζητήσω και άλλα από το Θεοδωράκη !  Υπάρχει άλλος ; » Από ότι βλέπω δεν υπάρχει !