ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

16
Tου Νίκου Βαφειάδη

Μέσα στις 3 εβδομάδες που έζησε   μέσα στη βουλή κατέγραψε τα χάλια όλων: Βουλευτών και Υπαλλήλων! Και των υπαλλήλων! 

Τα πολιτικά κόμματα δεν πλήττονται οικονομικά απο την κρίση, γιατί κυβερνητική απόφαση αύξησε κατά 30% της ετήσιας κρατικής επιχορήγησής τους η οποία από τα 37 εκατ. ευρώ που είχε περιοριστεί θα φτάσει τελικά το 2010 στα 49 εκατ. ευρώ. Συνολικά τα πολιτικά κόμματα χρωστούν 36 εκατ. ευρώ στο ελληνικό δημόσιο και 245 εκατ. ευρώ στις τράπεζες.
Πάμε τώρα στους βουλευτές … Το 2010 οι 300 θα μοιραστούν 42,5 εκατ. ευρώ. Συνεπώς ο μέσος όρος των μηνιαίων αποδοχών τους ανέρχεται στα 10.000 ευρώ.
Το 50% της βουλευτικής αποζημίωσης φορολογείται αυτοτελώς και μόνο το υπόλοιπο 50% προστίθεται στα τυχόν άλλα εισοδήματα. Περίπου 35 εκατ. ευρώ θα μοιραστούν μέσα στο 2010 οι συνταξιούχοι βουλευτές ή οι σύζυγοι των θανόντων και οι άγαμες θυγατέρες θανόντων βουλευτών. Άλλο ένα............ κονδύλι 4,3 εκατ. ευρώ προορίζεται για τις συντάξεις των πρώην πρωθυπουργών.
Όλοι γνωρίζουμε ότι για κατοχύρωση βουλευτικής σύνταξης απαιτούνται μόλις 4 χρόνια θητεία ενώ πρίν το 1993 συνταξιοδοτούνται από τα 55 χρόνια.   Οι συνταξιούχοι βουλευτές είναι οι μοναδικοί Έλληνες που έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν παράλληλα και δεύτερη σύνταξη από το επάγγελμα που ασκούσαν εφόσον δεν εργάζονται στο δημόσιο ή και τρίτη στην περίπτωση που ήταν συνδικαλιστές πρώην δήμαρχοι ή πρώην Νομάρχες (χορηγίες).
Θέλετε και άλλο ….πάμε…!!
Όσοι βουλευτές είναι άνω των 65 χρόνων λαμβάνουν ταυτόχρονα και βουλευτική αποζημίωση και βουλευτική σύνταξη. Μέσα στην τριετία 2010-2012 υπολογίζεται από το Γεν. Λογιστήριο του Κράτους ότι μπορεί να δοθούν στους συνταξιούχους βουλευτές άλλα περίπου 80 εκατ. ευρώ που διεκδικούν αναδρομικά λόγω των αναδρομικών αυξήσεων που πήραν πρόσφατα οι δικαστές (έχουν πάρει ήδη το 25% ενώ το άλλο 75% θα καταβληθεί τον Μάιο του 2011) όταν η άλλη πληγή των Ελλήνων οι δικαστές αύξησαν τους μισθούς τους κατά περίπου 80%. Είναι πάγια μέθοδος των συνταξιούχων βουλευτών όταν οι ανώτεροι δικαστικοί διεκδικούν και δικαιώνονται να ακολουθούν και αυτοί τον ίδιο δρόμο και να τα παίρνουν.
Έχει και άλλο αν δεν κουραστήκατε…!!
Τα 300 καμάρια μας δεν πληρώνουν ούτε το κινητό τους καθώς δικαιούνται ένα κινητό τηλ. μέχρι 200 ευρώ μηνιαίως οκτώ σταθερές γραμμές τηλεφωνίας (μέχρι 12.000 ευρώ) αυτοκίνητο (το μισθώνει η βουλή με λίζινγκ) δωρεάν διαμονή σε κεντρικό ξενοδοχείο για τους βουλευτές της επαρχίας (70 ευρώ ημερησίως) γραφείο εκτός βουλής, γραφική ύλη ταχυδρομική ατέλεια, ατελώς και στις μετακινήσεις με λεωφορεία, σιδηρόδρομο και ακτοπλοΐα καθώς και 52 αεροπορικά εισιτήρια μετ’ επιστροφής για τον νομό τους, εφόσον είναι 200χλμ. από την Αθήνα.
Έχουν τη δυνατότητα λήψης άτοκων δανείων από τη Βουλή και χαμηλότοκα από τις τράπεζες. Και βέβαια κάθε βουλευτής έχει στην υπηρεσία του 4 δημοσίους υπαλλήλους αποσπασμένους κα μετακλητούς καθώς και έναν επιστημονικό συνεργάτη ο οποίος πληρώνεται απο τη βουλή …δηλ. 300 βουλευτές + 300 συνεργάτες…!!
πλήρωνε κορόιδο Έλληνα τους ειδήμονες που πτώχευσαν τη χώρα…
Οι υπάλληλοι της βουλής… Δεν φτάνουν λέειοι καρέκλες…
Εκτός απο τους 1200 αποσπασμένους δημοσίους υπαλλήλους και τους επιστημονικούς συνεργάτες υπάρχουν και άλλοι 1340 που έχουν προσληφθεί χωρίς διαγωνισμό (οι ημέτεροι δηλ.) στο μόνιμο προσωπικό της βουλής.
Θα στοιχίσουν το 2010 στο ελλην.δημόσιο 54 εκατ.ευρώ και ο νεωπροσλαμβανόμενος με υποχρεωτική εκπαίδευση (π.χ. καθαρίστριες) λαμβάνει 1.900 ευρώ καθαρά μηνιαίως.
Όλοι οι υπάλληλοι συνολικά το 2010 θα στοιχίσουν στο ελληνικό δημόσιο 106 εκατ. ευρώ.
Αποτελεί κοινό μυστικό πως δεν προσέρχονται όλοι οι υπάλληλοι στην εργασία τους διότι αν έρχονταν όλοι θα εδημιουργήτο το αδιαχώρητο καθώς δεν έχουν καρέκλα να κάτσουν. Είχα λέει ο δημοσιογράφος την ευκαιρία να δώ με τα μάτια μου ότι μόλις έβγαινε κάποιος για τσιγάρο αμέσως τη θέση του στην οθόνη του κομπιούτερ ακινητοποιημένη στο facebook καταλάμβανε κάποιος άλλος.
Οι δύο επιπλέον μισθοί τους δηλ. ο 15ος και ο 16ος ενσωματώθηκαν τελευταία, με τη μορφή επιδόματος στη βασική αποζημίωση και είναι χαρακτηριστικό ότι την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή εξαιρέθηκαν (αυτοί και όσοι προσληφθούν) απο την υποχρωτική υπαγωγή τους στον κλάδο κύριας ασφάλισης το χρεωκοπημένο δηλ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ αυτό που θα μπούμε όλοι μας.
Συνταξιοδοτούνται από 28,5 χρόνια ενώ εμείς στα 40 χρόνια, και λαμβάνουν από το ταμείο αρωγής της βουλής ΕΦΑΠΑΞ ίσο με δύο μηνιαίους μισθούς για κάθε έτος ασφάλισης (100.000 με 150.000) ευρώ ο καθένας.
Επίσης από τη βουλή μισθοδοτούνται και 74 ειδικοί φρουροί (άγνωστο που υπηρετούν) ενώ καταβάλλεται και ειδικό επίδομα σε όλους τους αστυνομικούς που φρουρούν το κοινοβούλιο… Στους 70 κοινοβουλευτικούς δημοσιογράφους έχει παραχωρηθεί προσωπικός χώρος στάθμευσης και τους δίδεται καινούργιο laptop σε κάθε εκλογική αναμέτρηση.
Έχουν επίσης τη δυνατότητα να στέλνουν τα παιδιά τους στον εξαιρετικό παιδικό σταθμό που λειτουργεί στο υπόγειο στη μεριά του κήπου και δημιουργείται και άλλος γιατί δεν φτάνει, σε κτίριο στην Πλάκα του υπ. πολιτισμού, και βέβαια γυμνάζονται όλοι μαζί υπάλληλοι συνεργάτες βουλευτές στο άρτια εξοπλισμένο ακόμα και με χαμάμ δωρεάν γυμναστήριο με τους εννέα γυμναστές.
Ο νόμος προβλέπει ότι εάν απουσιάσει βουλευτής αδικαιολόγητα σε περισσότερες από 5 συνεδριάσεις τον μήνα θα παρακρατείται το 1/30 του μισθού του.
Στην πράξη όμως ενώ τα νομοσχέδια συζητούνται κα ψηφίζονται με άδεια έδρανα ούτε ένα ευρώ δεν έχει παρακρατηθεί.
Κανένας έλεγχος στο πόθεν έσχες και στους τραπεζικούς λογαριασμούς των βουλευτών ενώ οι μετοχές έτσι και αλλιώς είναι ανώνυμες. Και όπως όλοι ξέρετε τα αδικήματά τους παραγράφονται επικαλούμενοι την βουλευτική τους ασυλία και ο νέος δήθεν κανονισμός της βουλής αναφέρει ότι θα ερευνάται το αδίκημα μόνο όταν έχει σχέση με την πολιτική του δραστηριότητα.
Χαρακτηριστικό είναι ότι ένας πολίτης που μήνυσε βουλευτή για εκβιασμό τελικά μπήκε ο ίδιος φυλακή έπειτα απο αντιμήνυση που του έκανε ο βουλευτής ο οποίος λόγω της ασυλίας, ουδέποτε δικάστηκε…!!!
Κάποιοι λένε σωστά να μην ψηφίζουμε τα μεγάλα κόμματα αλλά εύλογα ρωτώ μήπως σε όλα αυτά δεν είναι και οι βουλευτές των αριστερών κομμάτων που υπερασπίζονται τον φτωχό εργάτη μήπως του ΛΑΟΣ οι οικολόγοι πάνε πίσω…; Μήπως μας δουλεύουν κανονικά;
Βγήκε έστω ένας μέσα στην οικονομική κρίση και ένα εκατομμύριο ανέργους να αρνηθεί τις υπέρογκες αυτές απολαβές και να τις καταγγείλει; …Έχει κανείς από τους 300 συνείδηση….;
Και κάτι για το μνημόνιο …όπως όλοι φαντάζομαι γνωρίζετε, ψηφίστηκε σαν νομοσχέδιο με απαίτηση 151 ψήφους και όχι σαν διεθνής σύμβαση όπως και είναι που θέλει 180 ψήφους αλλά και την επομένη της ψήφισής του ψηφίστηκε αντισυνταγματική τροπολογία -προσθήκη που έλεγε ότι οι συμβάσεις δανεισμού ισχύουν από τη στιγμή της υπογραφής τους χωρίς να χρειάζεται κύρωση απο το Kοινοβούλιο ενώ το σύνταγμα προβλέπει πως καμία προσθήκη ή τροπολογία δεν εισάγεται για συζήτηση αν δεν σχετίζεται με το κύριο αντικείμενο του νομοσχεδίου που ψηφίζεται.
Τα συμπεράσματα δικά σας…!!
Ιωάννης Καποδίστριας
«Εφόσον τα ιδιαίτερα εισοδήματά μου αρκούν διά να ζήσω, αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν».
Και ο Εμμανουήλ Ροΐδης, λόγιος, συγγραφέας και δημοσιογράφος είχε πει: «Η Ελλάς εδαπάνησε άπαν το χρήμα του λαού, αντί έργων χρησίμων, εις συντήρησιν κοπαδίoυ κομματικών κηφήνων, χάριν του οποίου στέργει την πενίαν, την κακοπραγίαν, την ασημότητα και τους εμπαιγμούς του κόσμου όλου». Θα τρίζουν τα κόκκαλά τους.
 Άναυδη έμεινε η διεθνής Κοινή Γνώμη για τις ταραχές στη χώρα μας από τα επώδυνα μέτρα κατά του λαού και ιδιαίτερα κατά των συνταξιούχων και την εξαθλιωμένη οικονομική μας κατάσταση. Η Ελλάδα γίνεται τελικά η χώρα με τους πάμφτωχους Έλληνες και τους πάμπλουτους πολιτικούς.
Σύμφωνα εξάλλου με γκάλοπ της Πρωτοποριακής διαδυκτιακής έρευνας, F.S.
(6-6-2010), «το 96% των Ελλήνων θεωρεί ότι οι βουλευτές μετά την εκλογή τους δεν τηρούν τις υποσχέσεις τους, ότι ενδιαφέρονται κυρίως για τα συμφέροντά τους». Το υπόλοιπο 4% αποτελεί το σόι, εξ αίματος, εξ αγχιστείας και τα επιστήθια φιλαράκια.

Δημοσίευση σχολίου

16Σχόλια
 1. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ..ΝΤΟΡΑ ΝΤΟΡΑ ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ!!!!!!ΤΕΡΜΑ Ο ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΦΟΒΙΖΕΙ ΜΙΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ, ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΟΜΩΣ ΤΥΠΟΥ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. 21 Νοεμβρίου 2010 6:43 μ.μ.

  Good afternoon Doraki.
  How are you?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΚΑΛΑ ΡΕ ΑΥΤΗ Η ΝΤΟΡΑ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΑ ΜΠΛΟΓΚΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. 21 Νοεμβρίου 2010 6:54 μ.μ.

  Τι να διαβάσει?
  Ειδικά σε αυτό εδώ το blog, βρισιές και ασυναρτησίες που γράφουν κάποιοι παράφρονες?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ευτυχως, η κωλοοικογενεια παει προς τη ΔΗΣΥ της, καιρος ητανε.
  Και η δρακουλινα γινεται επιτελους αρχηγος, εστω και σε αποκομμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ΘΕΛΟΥΝ ΤΕΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ?ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ.ΕΑΝ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΞΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΗ ΩΣ ΗΤΑΝ .ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΑΜΟΙΒΑΙΟΤΗΤΑΣ.ΓΕΟ.ΜΑΚ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. επιθεση με δηλητηριωδη αερια απο τους αεραγωγους ειναι μια καλη λυση...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. ..."θα μοιραστούν μέσα στο 2010 οι συνταξιούχοι βουλευτές ή οι σύζυγοι των θανόντων και οι άγαμες θυγατέρες θανόντων βουλευτών."...

  μήπως κανεις λάθος για τις χήρες θανόντων βουλευτών όπως και για τις άγαμες θυγατέρες θανόντων βουλευτών;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Από την αρχή του 2010 η Χούντα αυτή ΠΑΣΟΚ-ΔΝΤ & συνεργάτες..έχει χρεωθεί 2 αυτοκτονίες την ημέρα για χρέη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Η Ντόρα ανακοίνωσε μποναμά για την πλουτοκρατία, ενιαίο συντελεστή φορολόγησης 20%!
  Μου θυμίζει την παροιμία: "θέλει η πουτάνα να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει."

  Καταλαβαίνετε τώρα ποιοι της φούσκωσαν τα μυαλά να κάνει κόμμα και ποιοι τη στηρίζουν...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Εχω βαρεθει να το λεω αλλα καλο θα ηταν τα 2/3 των ΔΥ να πανε σπιτια τους. Δεν προσφερουν τιποτα απλος ειναι κομματικος στρατος που μας βουλιαζει την χωρα. Με αυτους μαζι τα εχει φαει ο Παγκαλος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. OTAN ΜΕΓΑΛΩΣΩ ΘΑ ΓΙΝΩ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ. εΙΝΑΙ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΛΗ ΚΟΝΟΜΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΡΑΞΕΙΣ:

  http://www.youtube.com/watch?v=16OVYg0CyXk

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. O Γιώργος Παπακωνσταντίνου ανέβηκε τη Κυριακή το μεσημέρι στο Καστρί και υπέβαλλε την παραίτησή του στον πρωθυπουργό.

  Ο Παπανδρέου του ζήτησε να το ξανασκεφθεί, γιατί μια τέτοια ενέργεια θα δημιουργούσε ακόμη πιο εκρηκτικό πρόβλημα στη σχέση με την Τρόικα, η οποία δοκιμάζεται άγρια εξαιτίας της ανικανότητας της κυβέρνησης να κάνει μεταρρυθμίσεις και να υλοποιήσει όσα υπέγραψε στο Μνημόνιο.

  -Αν φύγεις τώρα είναι πιθανόν να μην πάρουμε ούτε τη 3η δόση και θα αναγκασθώ να οδηγήσω τη χώρα στη χρεοκοπία, χωρίς να έχουμε προλάβει να προετοιμασθούμε επικοινωνιακά…, ηταν η θέση του πρωθυπουργού.

  Ο Παπακωνσταντίνου διαισθανόμενος ότι τον έχουν πάρει χαμπάρι και οι πέτρες με τις διαρκείς αυτοδιαψεύσεις του (κα Τρέμη, δεν θ αυξήσουμε τον Φ.Π.Α), αλλά και την καυτή ανάσα του Λουκά Παπαδήμου, στον οποίο ο πρωθυπουργός έχει αναθέσει την ευθύνη να χρεοκοπήσουμε γλυκά κι όσο πιο ανώδυνα γίνεται-αποφάσισε να τα βροντήξει.

  Η χώρα πληρώνει πολύ ακριβά τις κυβερνητικές επιλογές του πρώτου εξαμήνου αλλά και την επιλογή του Παπανδρέου να πειραματισθεί στο υπουργείο Οικονομικών, καίγοντας παράλληλα ένα ικανό στέλεχος όπως είναι ο Παπακωνσταντίνου.

  Η Οικονομία δεν είναι υπουργείο Πολιτισμού (παρότι κι από δω φούνταρε ο Ζαχόπουλος) για να τοποθετήσεις τον κολλητό σου χωρίς ολέθριες συνέπειες για τη χώρα.

  Ο Παπακωνσταντίνου θα μπορούσε να είναι ένας εξαίρετος υπουργός Παιδείας για παράδειγμα η ένας αποτελεσματικός υπουργός Ανάπτυξης.

  Για το Οικονομικών είναι σαν να οδηγεί Φερράρι χωρίς δίπλωμα.

  Τώρα που τα πράγματα ζορίζουν επικίνδυνα, ο Παπακωνσταντίνου κινδυνεύει να καταγραφεί στην ελληνική Ιστορία, σαν ο υπουργός Οικονομικών που χρεοκόπησε τη χώρα.

  Η χρεοκοπία είναι προδιαγεγραμμένη και στο χέρι του πρωθυπουργού είναι αν θα μας χρεοκοπήσει με καπετάνιο τον Παπαδήμο η τον «παραιτημένο» Παπακωνσταντίνου.

  Μπορεί αν θέλει να βάλει και την Άννα Νταλάρα στο Οικονομικών. Γιατί όχι…

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Διαβάζω τα παραπάνω σχόλια και με λύπη μο διαπιστώνω ότι ελάχιστοι Ελληνες έχουν επαφή με την πραγματικότητα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου