Αν όχι τώρα ψήφο διαμαρτυρίας, τότε πότε; Το μήνυμα :

 Γράφει ο Κων/νος Δρακάτος

Α- Προς σύσσωμη την πολιτική μας ηγεσία: Στον θεό που πιστεύεται, σε όποιον θεό ακόμα και στο χρήμα. Μα καλά δεν ντρεπόσαστε; Έχετε ακόμα μούτρα να ζητάτε την ψήφο μας; Για να κάνετε τι; Έχετε αφήσει τίποτα όρθιο για να το κατεδαφίσετε; Κι' αν τα φάγαμε όλοι μαζί (που δεν τα φάγαμε όλοι μαζί) γιατί ο λογαριασμός ήρθε μόνο σ' εμάς; Γιατί είναι βεβαιωμένο πια και δια στόματος κοτζάμ Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης ότι τα λεφτά που λείπουν κάποιοι τα φάγανε και αφού δεν τα φάγαμε "όλοι μαζί", τα φάγανε αυτοί που χωρίς να έχουν δουλέψει ποτέ παραγωγικά στην ζωή τους, έχουν περιουσίες, κινητές και ακίνητες από εσωχώριες και εξωχώριες μαύρες δραστηριότητες. Εσείς τους ξέρετε και δεν μιλάτε γιαυτό δεν κάνετε γι' αυτή τη δουλειά και δεν σας ψηφίζουμε. Δεν ψηφίζουμε. Δεν θέλουμε να είμαστε συνένοχοι.

Β- Προς την παρούσα Κυβέρνηση, αλλά και τις Κυβερνήσεις των 35 προηγούμενων ετών: Αλήθεια, ξέρατε τα καθήκοντά σας και τις υποχρεώσεις σας προς αυτόν τον λαό και τον τόπο; Απ' ότι τελικά φάνηκε, δεν ξέρατε και γιαυτό ήρθε η "διευκρινιστική εγκύκλιος", από το ΔΝΤ και την Τρόϊκα, αλλά ούτε και αυτή σας βοήθησε. Εμείς πλέον, έχουμε καταλάβει ότι δεν έχετε τα προσόντα για μια τόσο δύσκολη δουλειά. Αντ' αυτού, προσπαθήσατε και συνεχίζετε, όλα αυτά τα χρόνια, να....... κρύβετε την ανικανότητά σας πίσω από συνθήματα, όπως π.χ. ΕΟΚ και ΝΑΤΟ κλπ, και ακατάληπτα σλόγκαν για ηλίθιους, του τύπου "Οι Έλληνες πετύχαμε πολλά, όλοι μαζί μπορούμε περισσότερα", λες και άλλοι είναι οι Έλληνες και άλλοι οι "όλοι μαζί". Αλλά αφού δεν μπορέσατε να διαχειριστείτε μια περιουσία 20 δισ. των Ολυμπιακών Αγώνων, προς όφελος του λαού, πως θα μπορούσατε ή θα μπορέσετε να διαχειριστείτε τα τρις του κρατικού προϋπολογισμού; Ξέρετε μήπως ότι τα δις που οφείλονται στις εφορίες δεν υπάρχουν σε μετρητά γιατί απλά έχουν γίνει ακίνητα και άλλα άυλα περιουσιακά στοιχεία. Αυτά δηλαδή που λέτε και ξαναλέτε ότι θα κατασχεθούν και θα εκποιηθούν αλλά τίποτα δεν κάνετε, γιατί δεν μπορείτε (;) ή δεν θέλετε (;). Γιαυτό δεν κάνετε γι' αυτή τη δουλειά και δεν σας ψηφίζουμε. Δεν ψηφίζουμε. Δεν θέλουμε να είμαστε συνένοχοι.

Γ- Την Ευρωπαϊκή Ένωση ή αλλιώς "στο φαί μαζί και στο ξύλο χώρια (Καραγκιόζης). Τουλάχιστον εσείς δεν το κρύψατε. Στην ιδρυτική σας διακήρυξη ορίζατε ως σκοπό την εγκαθίδρυση Κοινής Αγοράς στην βάση των αρχών του Διαφωτισμού (17ος-18ος αιώνας) οι οποίες υποστήριζαν τις αλλαγές στους πολιτικούς και κοινωνικούς θεσμούς, την οικονομία, την εκπαίδευση και την θρησκεία, με ανοικτά μεταξύ των κρατών μελών σύνορα, την ελεύθερη διακίνηση ανθρώπων, αγαθών και κεφαλαίων. Πολλά διακηρύσσατε τότε, αλλά σήμερα αποδεικνύεται ότι αναπτύξατε και εφαρμόζετε μόνο αυτά που έχουν σχέση με "διευκόλυνση" των κεφαλαίων σας, δηλαδή την ελεύθερη διακίνηση ανθρώπων, αγαθών και κεφαλαίων, αυτά ακριβώς που είναι η αιτία των δεινών κυρίως των φτωχότερων κρατών μελών του νότου. Διαθέσατε χρήματα, ποιο σωστά επενδύσατε, σ' αυτές τις χώρες με σκοπό να σας αποδώσουν πολλαπλάσια αυτών που διαθέσατε, στο μέλλον. Απόδειξη αυτού είναι ότι σήμερα οι βόρειες χώρες είναι πλουσιότερες και οι νότιες ζούνε με δανεικά από τοκογλύφους.
Αυτά όλα είναι μια πικρή αλήθεια. Θα μπορούσε να μην ήταν έτσι ή ακριβώς έτσι, αν υπήρχαν οι ηγεσίες που θα ήξεραν και θα το πάλευαν. Στην χώρα που εμείς ζούμε τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα. Το κόμμα και το τομάρι τους είναι πάνω απ' όλα, γιαυτό και λένε συνεχώς ψέμματα και εκφοβιστικά δηλήματα. Κάποιος πρέπει να τους πει ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΙΑ.
Τώρα είναι η ευκαιρία μας και: Αν όχι τώρα ψήφο διαμαρτυρίας, τότε πότε;