Συναίνεση ή εκλογές!...

Γράφει ο Μαγια

Σα να έβαλε νερό στο κρασί του ο Α. Σαμαράς. Λίγες ώρες πριν από τη συνάντησή του με την τρόικα και εν όψει της πρωτοβουλίας του Γ. Παπανδρέου, για αναζήτηση συναίνεσης, απέσυρε όλες τις «ηρωικές» διατυπώσεις για έξοδο από το Μνημόνιο και μίλησε για ένα άλλο Μνημόνιο, το οποίο όμως δεν πρέπει να έχει τόσο επαχθείς όρους.
Ο Α. Σαμαράς, άρχισε να ανταποδίδει στον παλιό συμφοιτητή του τη βοήθεια που του πρόσφερε, μέσω των αυτοδιοικητικών εκλογών, ώστε να εδραιωθεί στην ηγεσία της ΝΔ. Ο Γ. Παπανδρέου κέρδισε για πρώτη ίσως φορά την ανοιχτή συμπαράσταση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που επικρότησε με ανακοίνωση και δηλώσεις τη στάση του απέναντι στην Α. Μέρκελ.
Το ΠΑΣΟΚ έκανε ακόμη ένα βήμα. Φρόντισε να «κλείσει» χωρίς συνέπειες για τους κατηγορούμενους υπουργούς της Ν.Δ. το θέμα του Βατοπεδίου. Αν μάλιστα εγκαταλείψει, έστω και σιωπηρά, την ιδέα σύστασης εξεταστικής επιτροπής για τα πλαστά οικονομικά στοιχεία, δεν αποκλείεται να εδραιωθεί κλίμα συναίνεσης και συνεννόησης.
Είναι απλό. Αφού η ΝΔ απαλλάσσεται των ευθυνών για τη χρεοκοπία της χώρας, θα ήταν τουλάχιστον άδικο να μη........ μπει στο κάδρο της «εποχής του Μνημονίου».
Επί πλέον στη Ν.Δ. γνωρίζουν ότι, ως κόμμα εξουσίας, «δεν τους παίρνει» να λένε «όχι σε όλα». Και μόλις την περασμένη Παρασκευή, ο Αντ. Σαμαράς διαβεβαίωσε την τρόικα ότι συναινεί «στις διαρθρωτικές αλλαγές και τη μείωση του δημόσιου τομέα», αλλά διαφωνεί στο μείγμα…
Εν πάση περιπτώσει, το επόμενο διάστημα, από τη στάση της ΝΔ, θα φανεί αν η χώρα οδηγηθεί τον Μάρτιο σε πρόωρες εκλογές!