Οι Τροικανοί δεν ρισκάρουν πρόωρες εκλογές…

Γράφει ο Μαγια

Και βέβαια μπλοφάρει ο πρωθυπουργός, επισείοντας το χαρτί της προσφυγής στις εθνικές κάλπες, στην περίπτωση που η μεγάλη πλειοψηφία των ψηφοφόρων αποδοκιμάσει τους υποψήφιους περιφερειάρχες και δημάρχους (κατά δεύτερο λόγο) του κυβερνώντος κόμματος.

Κάτω από διαφορετικές συνθήκες ο Γ. Παπανδρέου, δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές, ώστε να αποκτήσει και την απαραίτητη νομιμοποίηση η πολιτική του. Όμως στη συγκεκριμένη συγκυρία αυτό αποκλείεται. Η διεθνής των τοκογλύφων δεν θέλει να διακινδυνεύσει το ενδεχόμενο μιας πολιτικής κρίσης, που θα έκανε δύσκολη την αποπληρωμή των δανείων.

Αλλά και η αντιπολίτευση απεύχεται το σενάριο προσφυγής στις κάλπες καθώς διαπιστώνει ότι, αδυνατεί να καρπωθεί την κυβερνητική φθορά.

Επομένως, ο πρωθυπουργός επιχειρεί να ξυπνήσει τον κομματικό πατριωτισμό των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, ποντάροντας και στον έτι περαιτέρω φόβο των πολιτών για το αύριο, δεδομένου ότι, οι εκλογές μπορεί να επιτείνουν την αβεβαιότητά τους, λόγω απουσίας εναλλακτικής πρότασης εξουσίας.

Κι αν οι κάλπες δεν …τσιμπήσουν και ............αποτυπώσουν ένα κλίμα «συνολικής καταδίκης» των κυβερνητικών συνδυασμών; Οι Τροικανοί θα έβλεπαν ως πολύ καλή λύση τη συγκυβέρνηση των δυο παλιών συμφοιτητών…
Αυτό σημαίνει, πως είμαστε εγκλωβισμένοι στα αδιέξοδα του διεφθαρμένου και χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος;;;

Ενδιαφέρον θέμα προς συζήτηση…