Γουέν Τζιαμπάο: Θα ξεπεράσετε τις δυσκολίες

Την πεποίθησή του ότι «ο ελληνικός λαός θα ξεπεράσει τις προσωρινές δυσκολίες» και την εκτίμηση ότι η η χώρα μας βγαίνει από τη σκιά της κρίσης, τόνισε στην ομιλία του στο Κοινοβούλιο ο πρωθυπουργός της Κίνας Γουέν Τζιαμπάο, επισημαίνοντας ότι «έχουμε κάθε εμπιστοσύνη για το μέλλον της Ελλάδας».

Το μεσημέρι έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο οποίος υπογράμμισε τη στρατηγική σημασία της ανάπτυξης των σχέσεων Ελλάδας - Κίνας.


Στην κατ' ιδίαν συνάντησή τους, ο Πρόεδρος διαβεβαίωσε το συνομιλητή του ότι η αγορά των ελληνικών ομολόγων είναι μια κερδοφόρα επένδυση και εξέφρασε ικανοποίηση για τη διεύρυνση των σχέσεων των δυο χωρών σε όλα τα επίπεδα.

Ο Γουέν Τζιαμπάο είπε ότι η ισχυρή φιλία των δυο χωρών είναι θεμέλιο για την περαιτέρω συνεργασία τους και εξέφρασε ικανοποίηση για τις συμφωνίες που υπογράφηκαν.  

Αμέσως μετά τη συνάντηση, στην οποία μετείχε και ο υπουργός Εξωτερικών, ο κ. Παπούλιας παρέθεσε γεύμα στον Κινέζο πρωθυπουργό και την αντιπροσωπεία του, με τη συμμετοχή του Δ. Δρούτσα, του υπουργού Ανταγωνιστικότητας Μιχ. Χρυσοχοΐδη, του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλου, του υπουργού Επικρατείας Χ. Παμπούκη, του υπουργού Πολιτισμού Π. Γερουλάνου, του διοικητή της ΤτΕ Γ. Προβόπουλου και του υφυπουργού Εξωτερικών Σπ. Κουβέλη.