Εχουμε τα κότσια να σταματήσουμε το πείραμα;

Γράφει ο Μαγια

Μέρα με τη μέρα καθίσταται πλέον εναργέστερη η εικόνα του παγκόσμιου πειράματος που λαμβάνει χώρα σε βάρος της πατρίδας μας και άλλων χωρών, που βρέθηκαν σε οικονομική δυσπραγία για διάφορους λόγους η καθεμιά.
Η Ελλάδα οδηγήθηκε τεχνηέντως στην οικονομική καταστροφή και την υπογραφή του διαβόητου μνημονίου, που εκχωρεί κυριαρχικά δικαιώματά στους δανειστές της.
Οι δηλώσεις Ζαν Κλόντ Γιούνκερ, δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία. Ο επικεφαλής των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, είπε μεγαλοφώνως αυτό που ήταν κοινό μυστικό. Οι εταίροι μας στην ΕΕ ενώ έβλεπαν ότι η οικονομία της Ελλάδας εκτροχιάζεται συνέχιζαν να τη δανείζουν ώστε να συνεχίζεται το καταναλωτικό πάρτι των πολιτών με τεράστια οφέλη φυσικά γι’ αυτούς. Μας δάνειζαν για να μη μας χάσουν από πελάτες ενώ ήξεραν ότι πάμε για χρεοκοπία.
Ειδικά οι γερμανοί, που παριστάνουν σήμερα τους …απατημένους συζύγους, γνώριζαν πολύ καλά τις..........
συνέπειες των κουτοπόνηρων πράξεών τους. Μας δάνειζαν αφειδώς για να αγοράζουμε τα προιόντα τους! Και βέβαια εμείς νομίζαμε ότι, …δουλεύαμε τους κουτόφραγκους, κατά πως μας είχε εκπαιδεύσει το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα. Κι όταν η χώρα όχι μόνο δεν παράγει πλούτο για να επιστρέψει στους διεθνείς τοκογλύφους τα δανεικά, αλλά έχει μετατραπεί και στη …χαρά των πλιατσικολόγων, επόμενο είναι να βρεθεί στη σημερινή δεινή θέση.
Ο Γιούνκερ, κυνικότατα, λέει ότι είμαστε κορόιδα!
Εμείς ως χώρα πως απαντάμε; Εχουμε κάθε δικαίωμα να απελευθερωθούμε από το Μνημόνιο, ναι ή όχι;