Εχουν κάποιον ιδιαίτερο λόγο;

Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης

«Σσσς…… μην τους ενοχλείτε. Είναι πολύ απασχολημένοι. Ετοιμάζουν το επόμενο λάθος τους». Μ. Μπρεχτ.

Γνωρίζουν, ότι ο κόσμος, είναι όχι απλώς αδιάφορος προς την πολιτική, αλλά έντονα οργισμένος και αηδιασμένος με τους επαγγελματίες πολιτικούς.
Γνωρίζουν, ότι μετέτρεψαν την πολιτική, από  “τέχνη του εφικτού” σε επιλογή ανάμεσα στο καταστροφικό και στο δυσάρεστο.
Γνωρίζουν, ότι ο πολιτικός κρίνεται από το αποτέλεσμα των ενεργειών του, απ’ τη λεγόμενη “αποτελεσματική αλήθεια” και από τίποτα άλλο.
Γνωρίζουν, ότι καθήκον του δημάρχου είναι αποκλειστικά και μόνο η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών του δήμου του και τίποτα άλλο.
 Και όμως.
Αντί, στις κατ’ επίφαση «Αυτό»-διοικητικές εκλογές, να προτιμήσουν υποψηφίους καθ υπόδειξη των αυτοδιοικούμενων πολιτών, τουλάχιστον, της παράταξής τους προτίμησαν τους κολλητούς ή τους αρεστούς τους, γράφοντας στα παλιά τους παπούτσια τη βούληση των πολιτών.  
Αντί, έστω ακόμη και ανάμεσα στους αρεστούς τους, να προτιμήσουν άφθαρτους, προτίμησαν εμπλεκόμενους σε σκάνδαλα ή αποτυχημένους.   
Αναφέρομαι στις ηγεσίες των δυο μεγάλων κομμάτων και κυρίως της Νέας Δημοκρατίας, διότι με αφορά άμεσα. Στο δήμο που διαμένω, στο Ιλιον, ενώ η Ν.Δ. είχε γνωστές και άφθαρτες προσωπικότητες, πρότεινε για δήμαρχο έναν, ο οποίος, απ, ότι γνωρίζω δεν είχε ποτέ κάποια ιδιαίτερα ενεργό παρουσία στα του δήμου. Το όνομά του έγινε γνωστό από την εποχή που διορίστηκε Διοικητής του ΟΑΕΔ από τον κ. Κ. Καραμανλή. Γνωστότερος έγινε μετά από αλλεπάλληλα δημοσιεύματα κακοδιαχείρισης στον ΟΑΕΔ.
(Βλέπε: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=279191&ct=32&dt=19/07/2009#ixzz11rxxJ24N


Αποχωρώντας από τον ΟΑΕΔ, άφησε άδεια ταμεία και ένα χρέος πάνω από έξι δις ευρώ( Βλέπε)http://www.newstime.gr/?i=nt.el.article&id=31180)
Δεν έχω τίποτα προσωπικό με τον κ.Γ. Βερναδάκη, υποψήφιο δήμαρχο Ιλίου, υποστηριζόμενο από τη Ν.Δ.. Η εν γένει εμφάνισή του σε τηλεοπτικά κανάλια δείχνει έναν ευγενή και συμπαθητικό άνθρωπο. Μόνο όμως με συμπάθεια και ευγένεια δεν κάνει πολιτική. Είναι δυνατόν, μετά από τα παραπάνω δημοσιεύματα, να διοικήσει με αποτελεσματικότητα έναν από τους μεγαλύτερους δήμους της Αττικής;
Το θέμα δεν αφορά μόνο στο συγκεκριμένο πρόσωπο, ούτε στο συγκεκριμένο κόμμα. Από τη βάση, όλων σχεδόν των κομμάτων, υπάρχουν διαμαρτυρίες για περιφρόνηση της βούλησης των πολιτών από τις ηγεσίες τους. Εχουν κάποιον ιδιαίτερο λόγο;