Ε'ρε "τρόικα" που θα σας έρθει...

Γράφει ο Κων/νος Δρακόπουλος

Τελικά αυτή η ιστορία με τους διαιτητές του ποδοσφαίρου θα μας βγει σε κακό και να μου το θυμηθείτε. Το περασμένο Σάββατο πριν ακόμα καλά-καλά τελειώσει ο αγώνας του Ολυμπιακού στην Κρήτη, ήταν έτοιμη η ανακοίνωση του Παναθηναϊκού, κατά του διαιτητού και φυσικά η απάντηση. Την προηγούμενη φορά ήταν το αντίθετο, καταγγέλων ήταν ο Παναθηναϊκός και πάει λέγοντας. Το θέμα της Δευτέρας των Αθλητικών Εφημερίδων, με αναλύσεις και σχόλια φονικά ή δολοφονικά ανόητα. Οι φίλαθλοι τα σπάνε και τα καίνε. Η πολιτική ηγεσία υπόσχεται μέτρα κατά των υπευθύνων που δεν ξέρουν όμως ποιοι είναι (...δεν μπορεί να μην έχουν σκεφτεί ως δυνητικό εισόδημά...τους, την σύσταση ακόμα μίας εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, για να βρουν του υπευθύνους, όπως βρήκαν και του άλλους, αλλά ακόμα δεν το αποφάσισαν).

Ας το δούμε κι' αλλιώς. Το πρόβλημα με την διαιτησία το έχουν, βασικά, οι δυο "μεγάλοι". Τους λέμε μεγάλους γιατί έχουν πολλά λεφτά και έχουν λεφτά γιατί οι ιδιοκτήτες των ομάδων αυτών, είναι λεφτάδες (δικά τους είναι, δεν τα'χουν κλεμμένα οι άνθρωποι, αλλά είναι.......
πολλά) και δεν ξέρουν τι να τα κάνουν, ενώ παράλληλα "θέλουν" και την δημοσιότητα. Δεν είναι μόνο Ελληνικό φαινόμενο. Άλλοι τη βρίσκουν σε άλλες δραστηριότητες όπως π.χ. ο Μπιλ Γκέιτς (ο πλουσιότερος στον κόσμο) το ίδρυμα του οποίου δίνει για τον πολιτισμό και τη γνώση (πολύ πρόσφατα έδωσε 1 εκατομμύριο δολάρια στην Βιβλιοθήκη της Βέροιας, ως αναγνώριση της σπουδαίας δουλειάς που κάνει), ή για την βελτίωση των συνθηκών ζωής των ανθρώπων που ζουν και δεν ζουν, σε διάφορα μέρη του κόσμου. Άλλοι τη βρίσκουν στην προσωπική του διεθνή προβολή και όταν δεν τους τη δίνουν ξεχνούν την "άδολη αγάπη τους" για το αθλητικό ιδεώδες, αφήνουν στον σύλλογο "φέσια" εκατομμυρίων, παίρνουν το καπελάκι τους και φεύγουν, από την πίσω πόρτα, σαν κλέφτες.
Το πρόβλημα όμως με τους δικούς μας δεν είναι αν θέλουν, που και πως να διαθέσουν τα λεφτά τους, γιατί δεν μας πέφτει λόγος. Το πρόβλημα, το πολύ μεγάλο πρόβλημα είναι όταν ο τρόπος που επιλέγουν βλάπτει και βλάπτει από την στιγμή που δημιουργούνται συνθήκες ανατροπής των κοινωνικών δομών του λαού. Οι ιδιωτικοί "στρατοί" που είναι έτοιμοι να "υλοποιήσουν" την δήθεν αγανάκτηση των φιλάθλων, οι διάφορες "αγορασμένες" φυλλάδες που προετοιμάζουν το "κλίμα" κατά των διαιτητών, οι παράγκες και άλλα τέτοια, βλάπτουν εκεί ακριβώς που δεν πρέπει. Όταν δηλαδή, το πρόβλημα παύει να είναι εθνικό και γίνεται διεθνές ώστε να θύγεται το διεθνές κεφάλαιο που έχει επενδυθεί στο αθλητικό θέαμα και όχι ιδεώδες, για να μην κοροϊδευόμαστε.
Έτσι επεμβαίνουν στις παρεκτροπές στους χώρους και στις χώρες που έχουν γίνει αυτές οι επενδύσεις και τις εξαφανίζουν. Θυμηθείτε τους Άγγλους χούλιγκανς. Εσείς εδώ, συνεχίστε έτσι που το πάτε και όταν θα σας έρθει η πανταχούσα κάποιας άλλης "τρόϊκας" θα τρέχετε να σώσετε...τα λεφτά σας. Δυστυχώς όμως για εσάς, εκεί αναβολές τύπου Κεντέρη-Θάνου δεν υπάρχουν. Συνεχίστε... !!