Χριστοφράκος: Δεν έδωσα μίζες σε κανένα πολιτικό

Στο κλιμάκιο της Εξεταστικής Επιτροπής που έχει μεταβεί στο Μόναχο για την υπόθεση της Siemens καταθέτει αυτή την ώρα ο πρώην ισχυρός άνδρας της Siemens Ελλάδος, Μιχάλης Χριστοφοράκος.

Μέχρι στιγμής, από τις επτά ερωτήσεις που του έχουν τεθεί, ο κ. Χριστοφοράκος έχει απαντήσει μόνο σε δύο και συγκεκριμένα σε αυτές που αφορούν τις σχέσεις του με πολιτικά πρόσωπα και τα δώρα που έχει δώσει προς αυτά. Αντίθετα, αρνήθηκε να δώσει οιανδήποτε απαντήσει σχετικά με το αν έχει δώσει χρήματα σε κόμματα και πολιτικούς.

 «Δεν έχω στενές σχέσεις με πολιτικούς δεν έχω φιλικές σχέσεις με κανέναν πολιτικό, δεν έδωσα ποτέ........... δώρα ιδιαίτερης αξίας, ούτε μου ζητήθηκε ποτέ να δώσω δώρα, ή να κάνω χορηγίες» είπε ο κ. Χριστοφοράκος. Πρόκειται για μία απάντηση που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα όσα έχει δηλώσει προ καιρού η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία είχε υποστηρίξει πως οι δυο τους υπήρξαν συμμαθητές και διατηρούσαν κοινωνικές σχέσεις. Σύμφωνα με τον κ. Τζαβάρα, ο κ. Χριστοφοράκος ουσιαστικά περιορίστηκε στα όσα ήδη έχει πει και έκανε χρήση του δικαιώματος της σιωπής, λόγω του ότι είναι κατηγορούμενος στην Ελλάδα.

Ο κ. Γρηγοράκος από την πλευρά του πρόσθεσε ότι «μου έκανε εντύπωση ότι αρνήθηκε τους πάντες και τα πάντα».