Ανεργοι, δημιουργείστε νέες θέσεις εργασίας

Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης


Στείλτε μερικούς ανεπάγγελτους επαγγελματίες πολιτικούς στην ανεργία, για να καταλάβουν τι σημαίνει άνεργος.


Μιλούν για την ανεργία και την αιτιολογούν σαν να είναι φυσικό δίκαιο, μάστιγα ή βούληση του Θεού.
Μιλούν για την ανεργία με νούμερα και ποσοστά, αδιαφορώντας ή αγνοώντας πως πίσω από αριθμούς κρύβονται άνθρωποι και οικογενειακά δράματα.
Μιλούν για την ανεργία με όρους δήθεν «επιστημονικούς»( ανεργία τριβής, δομική ανεργία, κυκλική ανεργία κ.λ.π.) για να θολώσουν τα νερά.
Μιλούν για την ανεργία, γενικώς και με τέτοιον τρόπο, ώστε να πείσουν τους ανέργους, ότι εκείνοι αποκλειστικά και μόνον εκείνοι είναι η πρωταρχική αιτία της ανεργίας τους και της αθλιότητάς τους.
Μιλώ για τους επαγγελματίες πολιτικούς, τους......... «καθηγητάδες»συμβούλους τους και τα παπαγαλάκια της εντεταλμένης δημοσιογραφίας.

Και όμως, η αληθινή αιτία της ανεργίας, είναι η αδιαφορία εκείνων που έχουν δουλειά και πρωτίστως των ανεπάγγελτων επαγγελματιών πολιτικών, που δεν έχουν νιώσει ποτέ στο πετσί τους τι σημαίνει να είσαι άνεργος.

Ανεργοι, έχετε φωνή. Στείλτε μερικούς ανεπάγγελτους πολιτικούς στην ανεργία για να καταλάβουν τι σημαίνει άνεργος. Είναι ο μοναδικός τρόπος να αλλάξετε κάτι κα να δημιουργήσετε νέες θέσεις εργασίας.