Ακραία καιρικά φαινόμενα σε όλη τη χώρα. Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ


Σε επιφυλακή έχει τεθεί ο κρατικός μηχανισμός για τα ακραία καιρικά φαινόμενα που αναμένει η Μετεωρολογική Υπηρεσία και ήδη έχουν αρχίσει να πλήττουν τη Δυτική Ελλάδα.

Στην Ηλεία η έντονη βροχόπτωση προκάλεσε σοβαρά προβλήματα, καθώς υπερχείλισε ένα τμήμα του τοπικού ποταμού Πηνειού με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια που βρίσκονταν δίπλα στο ποτάμι αλλά και στο χωριό Βαρθολομιό, όπου η Πυροσβεστική δέχτηκε πολλές κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων από σπίτια και καταστήματα.

Τις επόμενες ώρες αναμένεται οι έντονες βροχοπτώσεις να επεκταθούν ανατολικότερα και ως το βράδυ τα ακραία καιρικά φαινόμενα να έχουν πλήξει το μεγαλύτερο μέρος της. Η ΕΜΥ με έκτακτο δελτίο της προειδοποιεί για ισχυρές καταιγίδες αλλά και πολλά μποφόρ στα πελάγη...


Συγκεκριμένα, για την Τετάρτη η ΕΜΥ προβλέπει κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, μεγάληπτώση της θερμοκρασίας και σταδιακή ενίσχυση των βορειοανατολικών ανέμων στο Βόρειο Αιγαίο, οι οποίοι τη νύχτα θα φτάσουν ακόμα και τα 9 Μποφόρ. Μάλιστα, στα ορεινά της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας και της Ηπείρου ενδέχεται να πέσουν και τα πρώτα χιόνια.

Στην Αθήνα αναμένονται από νωρίς το απόγευμα πρόσκαιρες καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές. Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες παρατηρούνται και στην Θεσσαλονίκη. Mε άλλα λόγια, η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου θα γίνει με ομπρέλες. Από το μεσημέρι της Πέμπτης αναμένεται σταδιακή βελτίωση, ωστόσο θα προλάβει να έχει πέσει αρεκτό νερό αλλά και οι πρώτες νιφάδες στα βουνά της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας...